lördag 9 januari 2010

Kettlebellutbildning

Dag ett är över, 7 timmar fysisk teknikträning med kettlebell.
Jo, det är sant. Vi har varit i D-hallenÄlvhögsborg från 10-18 och hade en timme lunch. Varje hel timme fick vi tre minuters kiss- och fruktpaus men annars matade vi teknik konstant. De första två timmarna gjorde vi svingar, bara svingar. Mycket nyttigt!
Det tar tid att lära om invända rörelser men det går, grymt kul när man märker förändring och får förståelse för vilka justeringar som ger rätt förändring. Sen är det också grymt skönt att inse att vi är på rätt väg på Älvhögsborg. Vårt tänk i våra gruppträningspass är helt rätt och istället för att göra om dem så kan vi nu krydda dem med lite mer tekniktips och olika varianter på övningar vi redan kör.

Daniel har grym kontroll och gjorde utan problem flera turkish getup med en 32kg kettlebell



Olof och Jenny står för utbildningen och de kommer från Spartan Kettlebells (http://www.kettlebells.nu/). Två mycket kunniga instruktörer som inspirerar till vidareutveckling. Trots hårt hållna tider och tufft upplägg så vill man bara ge mer och får mer, hela tiden. Grymt nöjd än så länge, får se vad jag tycker efter morgondagen. Då kör vi i ca 6 timmar till.
Mathias, som för övrigt utbildade mig till styrketräningsinstruktör i höstas, provade en windmill med 2 KB.

Just nu känns kroppen relativt ok, lite tung i benen och öm i vänster handled. Ska bli grymt skönt att krypa till sängs och jag hoppas att träningsvärken väntar med att komma till på måndag så att jag kan köra för fullt imorgon... ska bli så kul.
Här kör vi tabata, en form av intervallträning, där man under 4 minuter tränar 20 sekunder och vilar 10 sek. Fantastiskt roligt, men jobbigt.

Direkt efter dagens utbildning rusade jag hem och tog en dusch för att kl 19 äta middag hos Sevim och Jonas. en mycket trevlig kväll med tjejsnack och godis i vardagsrummet och killsnack och drinkar (+godis) i köket. Gick tyvärr hem precis när spelet plockades fram. Tråkigt, men jag vill verkligen inte vara trött imorgon. Tack Sevim och Jonas. Mycket trevligt initiativ!
Natti

1 kommentar:

Pappi coolo sa...

Hmm, jag har inte riktigt kläm på det där med bildtext. Layputen blir helt annorlunda när jag publicerar mina inlägg.... tråkigt. Någon som vet hur jag ska göra för att få det rätt?
Undrar också om jag kan infoga en låt eller liknande på något sätt?