onsdag 26 december 2012

Egoboost och onyttig utbildning

Jag läser som tidigare nämnt en kurs i konflikthantering och den är proppad med hemuppgifter. Tack vare detta har min höst/vinter blivit inte blivit som jag tänkt mig. Planen var att komma i trevligt bra form inför Elins bröllop men i stället har situationen blivit motsatt. Mindre trevliga extrakilon har satt sig  på mindre önskvärda ställen. Tänker inte erkänna att det är jag som har dålig disciplin eller liknande, åh nej! Jag skyller allt på den här förbenade utbildningen. Det vi läser är absolut inte onyttig, tvärtom men det faktum att jag sitter uppe på nätterna bidrar till att jag stoppar i mig en massa onyttiga saker för att hålla blodsockret uppe. Julmust, pepparkakor, lösgodis, chips och cheez balls (kvar från möhippan), glögg osv.... urk, fy, blä! Jag mår illa när jag tänker på det, men där och då behövdes det verkligen!
Allt detta ätandet har satt igång sockersuget rejält så även fast jag varje natt sagt att nu får det vara nog så blir det samma visa dagen därpå. Märk väl, dagen där på!! I dessa tider bjuds det nämligen på choklad och skumtomtar var man än befinner sig. Perfekt när man sovit typ fyra-fem timmar under natten och är trött när den mörka eftermiddagen närmar sig. Varför njuta av en frukt när sötsakerna ligger där och ropar?
Pepparkaksglass med en pepparkaka, pebernödder och skumtomte - ruskigt sött! 
Jag ska faktiskt inte bara klaga på mina synder. De har faktiskt bidragit till att jag lyckats genomföra alla uppgifter, lämna in dem i tid och få sjukt bra feedback från den lärare som är kursansvarig. Ska egoboosta mig själv lite genom att klistra in de kommentarer jag fått... här ska skrytas =)

Inlämningsuppgift 1Lysande väl genomförd uppgift, mycket fint relaterat till kurslitteratur och centrala begrepp som du integrerar mycket fint i din egen analys av grupprocesser i ditt yrke. Mycket roligt att läsa om kunskapernas betydelse och användningsotential!
Din uppgift är Väl Godkänd.
Inlämningsuppgift 2Mycket fint och välskrivet, så intressant du relaterar begreppsbildning och kursinnehållet till skolans verklighet i relation till pojkars och flickors prestationer och olikheter i uppnådda resultat. Det är en fråga som behöver uppmärksammas mera på flera plan, inte minst för oss pedagoger, och du visar mycket bra hur förståelsen kan fördjupas med stöd av kurslitteraturen.
Din uppgift är Väl Godkänd. Mycket god språkbehandling och formalia också!
Inlämningsuppgift 3Helt lysande bra fångat centrala aspekter av konfliktkunskapen som du relaterar mycket insiktsfullt till skolans uppdrag och praktiska verksamhet i mötet med elever. Mycket fint relaterat till kurslitteratur och Ilses värdefulla bidrag i kursen.
Din uppgift är Väl Godkänd.
Hentamen: Mycket bra svar ges på frågeområdet med god anknytning till kurslitteraturen som används i centrala delar i egen fördjupad analys av valt fall för uppgiften. Mycket fint relaterat till teoribildning och begrepp som används med mycket god precision och ger en fördjupad förståelse av fall. Uppgiften innehåller en mycket bra självständig analys i problematisering och underbyggs mycket bra. Mycket bra språkbehandling och formalia, dock något lång text. Din hemtentamen är Väl Godkänd och ditt kursbetyg blir VG

Nu hoppas jag att det projektarbete vi ska skriva i grupp går lika bra och att detta är det sista jag behöver göra för att få min lärarlegitimation. Jag kommer säkerligen läsa mer längre fram i livet men då är det för att jag vill, inte för att jag måste. Kost, stress, spanska och svenska som andraspråk är kurser som redan nu lockar en del. Vi får se! 

Jag brukar aldrig köpa tidningen EGOBOOST men när jag på Instagram såg att det skulle finnas ett reportage om min duktiga kompis Liza Sandberg var jag tvungen att köpa mig ett exemplar. Det verkar vara en trevlig tidning och det är lite kul att ibland läsa om något annat än träning, träning och träning. Tidsbrist har dock gjort att jag bara läst artikeln om Liza och jag njöt av varje ord. Vi träffades när vi började arbeta tillsammans på Sunwing Arguineguin för flera år sedan. På dagarna höll jag igång hotellets gäster i hop med några andra trevliga tjejer i ett härligt aktivitetsteam. På kvällarna bjöd Liza och de andra duktiga deltagarna i showteamet på fem olika shower. Redan då pratade Liza om att hon drömde om att någon gång få arbeta på Wallmans salonger. Nu är hon där, bra jobbat! 
Jag imponeras verkligen av dem som är aktiva i denna bransch. Sena kvällar, mycket rep, tungt serveringsjobb, prestation till 100% varje gång de går upp på scenen, mycket flytt för att bo där jobben finns och dessutom hinna ta hand om sig själv och sin röst. Jag tar av mig hatten för dem, och framförallt för Liza såklart! En genomsnäll tjej med hjärtat på rätt ställe och utstrålning till tusen. 
Har ni inte varit på Wallmans i Stockholm så tycker jag att ni ska ta er en titt =)
Vackra Liza är med i senaste numret av Egoboost! 
En bild från hösten 2009 när Liza och jag var på Butlers och dansade hela natten lång.
Kul? Jaa
Svettigt? JAAAAA! 

Inga kommentarer: