Nu tror jag att jag har svaret och om det är rätt är mitt liv typ förstört!
JAG ÄR ALLERGISK MOT TOMATER!

Vad ska jag göra nu? Jag har ju tomat i och till det mesta jag äter, dubbelsuck.
Här kommer lite fakta som inte gör saken direkt bättre.
- Tomater innehåller det kraftigt antioxiderande röda färgämnet lykopen, samt flera andra nyttiga näringsämnen.
- Lykopen ger tomaten sin röda färg och kan förebygga allvarliga sjukdomar som t.ex. hjärt- och kärlsjukdomar, benskörhet, vissa former av cancer och diabetes.
- Vattenmelon innehåller 4,9 ml lykopen/100g - kan jag inte äta det heller :(
- Tomatallergi en av de vanligaste födoämnesallergierna.
Listan kan göra lång men vad ska jag göra? Har ni några bra tips eller ännu hellre bra recept? Kan jag göra lasagne, köttfärssås, korv stroganoff (m.m) på något annat sätt?
Är gula tomater min lösning?
FAN, rent ut sagt! Men det är i varje fall vinter ute, minusgrader och datumljuset har brunnit till 1 dec. Nu börjar nedräkningen till 2010 som ska bli året med HANDLING, året då saker ska SKE!
2 kommentarer:
Nej stackare.. Men du kanske kan äta maträtter med tomat i fortfarande? Jag ska hälsa Ingela från dig! :)
Kram!
Hör med LLB på jobbet. Hon borde väl vara expert? ;)
Skicka en kommentar