måndag 13 augusti 2012

Ja till löpning

Idag sa jag JA till löpning.
Jag var väldigt trött när jag kom hem från höstterminens första arbetsdag. Inte för att den var överdrivet ansträngande, snarare väldigt trevlig, men kroppen och knoppen är väl fortfarande i semesterläge. Jag slumrade till i soffan och vaknade otroligt seg och osugen på att springa. Bollade fram och tillbaka med mig själv om hur jag skulle göra... under en väldigt lång tid. Lindingöloppet, känslan som infinner sig efteråt och en vilja att både börja tycka om löpning och bli bättre på det fick slutligen JA-sidan att vinna. JIPPI!!!
Perfekt outfit: Nike Vomero 6 på fötterna (med mina iläggsulor), löpartights från Salomon (äntligen ett par som inte åker ner), t-shirt från Nike - gött tyg och lagom lös, ljudbok i öronen, håret i en bra tofs som inte släpper ner löst hår! 

Det var otroligt skönt.
Jag höll ett jämnt tempo, orkade partier som jag avskyr, tyckte om att springa till min ljudbok, hade tagit precis rätt kläder och kände mig nöjd med mitt beslut längs vägen. Det blev 10km och det är jag nöjd med. Jag vet att jag borde få gjort några längre pass innan den 29 september men jag får nöja mig med det jag faktiskt genomför. Det är i varje fall bättre än inget.
Stretchade ordentligt, duschade och tillagade sedan en omelett på ägg, vatten, svamp och rödlök. Serverade den med keso, avokado, tomat, ruccola och ett stort glas vatten. Väldigt gott!
4 stora omeletter blev det så 2 stycken åker ner i morgondagens lunchlåda och Victor ska få en när han kommer hem från jobbet. Får ju försöka att vara en omtänksam sambo lite då och då.
Min smarriga kvällsmat =)
För övrigt har jag världens träningsvärk i magen efter lördagens CXWORX och ser fram emot Johans filmning imorgon efter mitt boxingpass. Ska bli kul att se hur det går när man har lite bättre hum om övningar och rörelser. Jag älskar att ha träningsvärk (speciellt i magen) men tjatar nog lite väl mycket om det... hoppas ingen tar illa upp. Det känns ju bara så underbart!!!

Om jag ska vara helt ärlig så tycker jag faktiskt att det är lite skönt att semestern är över för den här gången. Jag trivs med rutiner och att ha koll på vilken dag det är och när, var och hur saker händer och sker. Smygstartar med jobbrutiner denna veckan och i september drar höstschemat igång på Älvhögsborg och då blir det även rutiner där - jag vet ännu inte riktigt hur min träningshöst kommer att se ut.
Men, jag är LADDAD!!

Inga kommentarer: