lördag 2 januari 2016

2015




Ok, ur bloggperspektiv sett har 2015 varit ett katastrofalt år eftersom det bara blivit några få inlägg.
Ur alla andra perspektiv sett har det varit ett trevligt år. Ibland när man tänker tillbaka på ett år så har man haft några riktiga toppar och dalar men om jag minns rätt har mitt år varit ganska plant. 
Kanske låter tråkigt men jag tycker att det varit plant på ett positivt sätt och det beror väl främst på Elliot som förgyller vår vardag och ser till att även jobbiga dagar är roliga och mysiga. 
Jag försöker inte försköna vår tillvaro och måla upp en rosa vardag. Självklart har Elliot haft sina faser, vi har tvivlat på om vi gör rätt, vi har önskat mer sömn och att kunna göra si eller så, MEN det går faktiskt inte en dag utan att vi skrattar, fascineras eller förälskar oss mer och mer i vår son. Antagligen en känsla alla föräldrar känner igen sig i, men det är en ny och speciell känsla för oss. 

När jag var mer aktiv här i bloggen så försökte jag alltid sammanfatta det gångna året så här i uppstarten av ett nytt. Det gick aldrig speciellt bra eftersom jag inte kan fatta mig kort - några punkter om ett helt år drog iväg till spaltmeter med text med tankar, funderingar och reflektioner. 
Jag ger mig inte, jag testar igen. Året har som sagt kretsat kring Elliot och risken finns att det kanske blir lite enformigt för den läsare som inte bryr sig ett jota om vad han har gjort eller lärt sig 2015. Stor chans att det blir en bildkavalkad... =) 
Tar man cirka 500 foton/kvartalet måste man ju använda dem till något... eller hur?
Då så, då kör vi. Punktform och foton om de "viktigaste händelser" 2015. 
Beröm ursäkt om jag missar något... 


Januari
*Victors mamma fyllde 70 år - middag i Mellerud.
* Vi började i babysim! 
* Den 17 januari hade vi namngivning och Elin & Mika utsågs till Elliots gudföräldrar. 
* Tillsammans med de andra barnen i vår föräldragrupp så gick vi även på babymassage.


Februari
* Elliot lärde sig att dricka själv - och han älskade vatten från start. 
* Elliot fick testa gåstol. En hit från start och det blev kortisar i den nästan varje dag... 
* Små steg i andras ögon, men vilken förändring det blev i tillvaron när Elliot lärde sig sitta själv i matstolen och kunde "vara med" när vi åt middag. Så kul! 


Mars
* Elliot började sitta upp själv. Helt plötsligt blev allting mycket roligare för honom (såklart). På denna bild är han med som coach på träningen med TKSK. Det funkade tills han började få insikt i det här med att förflytta sig på två ben... 
* Vi  var på dop i Göteborg för Felicia, Elliots kusin. Hon är två månader yngre och det är så roligt att se hur deras utveckling följs åt nästan exakt. De upptäcker varandra mer och mer för varje gång de ses och det är alltid spännande att se hur de reagerar; kramar, pussar pet, kamp om uppmärksamhet osv.... hihihihi. 

April 
* Påsken inträffade och Elliot fick agera modell på våra påskkort. Vi firade påsken hos både mina föräldrar och Victors mamma. Elliot blev utklädd till påskgubbe båda gångerna, schyssta föräldrar. 
* Vårt gästrum gjordes om till Elliots rum. Äntligen kunde vi placera alla hans saker någonstans. Konstigt nog hittar vi ändå de flesta i köket och vardagsrummet... 
* Vi gungade för första gången och lekplatserna fick en ny innebörd och ett uppsving! 
* Vi avslutade april med att kolla på valborgselden ute vid Öresjö. Spännande! 

Maj
* Victors mamma fyllde 70 år i januari men festen för henne hölls i maj. En stor tillställning på Kanalrestaurangen. God mat och många fina tal!
* Jag sprang Vårruset. Med tanke på graviditet och min erfarenhet av löpning så är jag mycket nöjd med att jag tog mig runt och kände mig "lätt" hela vägen.... 
Kanske var det för att jag visste att Elliot hade barnvakt i mål och att han var väldigt mammig under denna period (också.... fortfarande... alltid?) 

* Elliot började åla. Jippi tänkte vi eftersom han länge blivit frustrerad över att inte komma dit han vill. Frustrationen fortsatte dock för han fick aldrig upp någon bra teknik som ledde till det tempo han ön. Han ville upp på fötter direkt!

* Flera besök på Vårviks Gård som ligger på perfekt gångavstånd. 


* Trädplanteringsceremoni för alla barn födda under 2014. 



Juni
* Min farfar, Vasilis, fyllde 95 år! 
* Vi flög på en 4-dagars semester till Kroatien. Perfekt för att testa hur Elliot klarade flygning samt vistelse i ett varmt land. Det gick hur bra som helst! 
* Turisttåg mellan hotellet och centrum. 
Poolhäng
Stranden
* Victor vår betongtrappa och påbörjade arbetet med en ny i trä. Egen skiss och allt arbete på egen hand, tummen upp för det! 

* Vi firade midsommar hos Elin och Mika. Johanna och Elin bror Andreas var också med. 
Kul kväll! 
Hela familjen på en bild, det händer inte ofta =)
* I juni tillbringade vi en vecka på underbara Kosteröarna. Dessvärre blev Elliot magsjuk första kvällen, när han var klar var det min tur och lagom till att vi skulle åka hem "drabbades" Victor. 
Pappa blir typ ö-bo när han kommer ut till Koster och skulle mer än gärna tillbringa dygnets
alla timmar med att fiska makrill! 
Barbro kom på besök några dagar och fick bo i vår sjukstuga. Tack och lov så klarade hon sig. 


Juli 

* Victor fyllde år och vi hade lite kalas för honom. Alltid kul med anledning att bjuda hem folk, men jag kan bli lite trött på att det "måste" behövas. Jag hoppas verkligen att vi (jag) kan bli ännu mer spontan 2016. Passar på att uppmana här - kom gärna förbi. Ring samma dag - chansa. Är vi hemma är ni välkomna, kanske inte har något gött i frysen men lite kaffe eller te går alltid att ordna. 
* I juli provcyklade vi för första gången och det uppskattades. Tyvärr har det inte blivit så många turer som jag hade trott. Vi behöver fixa en cykel till - kan vi ge oss ut allihop borde det ske oftare? 
* Vi kom äntligen iväg till Mölle med Elin och Mika. Hade några trevliga dagar där och hann med en tur över till Helsingör. Inte direkt bra väder men väldigt roligt ändå. 


Augusti

* Elliot blev förkyld igen och denna gången blev det hela nätter utan sömn och en väldigt "desperat" promenad kl 05.30 på morgonen. Han somnade om han satt i vagnen (för tät för att ligga ner) men gick inte på tröskelknepet... Tur att han repade sig snabbt.... fasar för kommande sjukdomar. Jag är ingen fungerande människa utan sömn. 

* Augusti var en fin månad och vi passade på att åka till Liseberg och hänga en del på utebadet.

* Jag började jobba igen. Skum feeling med blandade känslor. Tidigare har jag nog tänkt att jobbet är den primära sysslan och så kommer man hem och fixar/sysselsätter sig i "väntan" på att jobba igen. Nu känner jag att jag åker till jobbet en stund för att sedan göra det jag ska, nämligen att vara med Elliot. Detta förändrade mindset har även bidragit till en enorm förändring i träningsmängd och jag känner mig inte helt tillfreds med det. Förhoppningsvis kan jag få ihop en rutin under 2016, en rutin där det blir lagom dos av allt. 

* Jag jobbar 80% och är ledig fredagar. Bästa beslutet i mitt liv tror jag. Vilken bonus med en extra dag! Speciellt då Victor jobbar varannan helg och vi då knappt ses alla tillsammans överhuvudtaget. En fredag i augusti åkte vi till Emaus lantgård i Uddevalla - väldigt trevligt!  


September

* I september hände det mycket kring Elliot. Är det något magiskt med den där 1-årsgränsen tro? Vi upptäckte att det är spännande men framförallt väldigt gott att plocka blåbär i skogen, vi besökte en fotograf, vi var hos frisören och Elliot började gå! Han "kunde gå" vid 8 månader men vägrade släppa våra händer. Efter att ha tagit några småvingliga steg den 17 september så gick han utan problem den 19 september... Nu är han ett barn!
* Elliot fyllde 1 år! Stort! Hur fort kan tiden gå? Vad gjorde jag/vi innan? 
Dagen till ära provade Elliot grädde för första gången. Smaskigt! 
Nyklippt! 
Tar alla chanser till att få promenera på egen hand! 

Oktober
I början av oktober var vi i Florens med hela Victors familj. Underbar stad!
Att spana in hjul av olika slag var Elliots favoritsyssla i Florens. 
När ska denna unge sluta stoppa in sin hand i min mun i tid och otid...? 
* I oktober var vi även i Varberg och hälsade på Daniel och Karolina som fått tillökning, en söt liten Oskar. Alltid lika trevligt när vi får till våra träffar!

* Jag tävlade i SM i Long Cycle. Det blev ingen medalj denna gång men det visste jag innan jag ens anmälde mig. Två klot för damer och knappt någon träning bidrog till att jag tävlade med 2x16kg vilket gav 1 poäng per lyft. Majoriteten tävlade med 2x16 kg vilket gav 3 poäng per lyft.... Ni förstår ekvationen!

* Nyhet för i år - Halloween på Liseberg och vi åkte dit med Emil, Cilla och Felicia. Elliot tog körkort i Farfars bilar och spanande in Lisebergskaninen.




November 

* Vi besökte Teddys lekland och där kommer vi nog hänga en del under 2016. Bollhav och rutschkanor är ju fantastiskt roligt. Första stället där man enbart betalar för barnet och det kan jag tycka är sunt när det är för dem man gör sakerna.... Kul!

* Vi fick äntligen upp gungställningen som Elliot fick av sina gudföräldrar i födelsedagspresent. Kul att bara behöva gå utanför dörren för att gunga lite. Tack så mycket!
* När man tror att man kan springa strax efter att man lärt sig gå så ramlar man ganska ofta...
Då ser man ut så här! 
* Min storasyster fyllde 40 år så vi hade en hel helg tillsammans i Göteborg med hela min familj. Bodde på Gothia Towers och åt god middag på kvällen efter en dag med shopping. Nice!
Födelsedagsbarnet =)
Elliot provar vindruvor innan middagen! 
Inte lika många promenader den här hösten. Det är nog den aktiviteten jag saknar mest från föräldraledigheten. Får ta alla tillfällen - detta foto togs när vi tog en promenad till babysimmet. 

December 
Elliot tycker om att äta själv och jag övar mig på att tåla kladd =)
Spikön är en helt fantastisk lekplats. Så härligt att gå dit och det funkar även nu på vintern!
Njuter av att se mina killar ihop, de har verkligen funnit varandra på ett nytt sätt sedan Victor
blev pappaledig =) 

* En av årets viktigaste traditioner... uppesittarkväll hos Elin och Mika. 
Enligt mig, världens sötaste tomtenisse! 
* Julafton firades hemma hos min storasyster med familj. Riktigt trevligt. 
Det blev en del julklappar om man säger så... Elliot tackar och bockar. Vi med såklart! 
* Äntligen kom snön! Snabbt ut och provåka pulkan...
... och bygga snögubbe!
Han är väldigt kärleksfull vår son och snögubben fick sig en go kram och även en liten puss. 
Mer kärlek! Vi firade nyår hos oss tillsammans med Elin, Mika och Jojjo. En trevlig tillställlning med väldigt god mat och en hel del sällskapsspel. 

Det var 2015 - Jag ser fram emot att ta del av 2016.
 Inga förbud, inga måsten men en hel del mål och förhoppningar!

Kanske kommer jag blogga mer, kanske inte.
Det märker vi!

Jag inser nu när inlägget är klart att jag skulle ha utgått ifrån min kalender istället för fotomapparna. Det blev väl enbart fokus på Elliot och jag tror nog att jag gjort några andra saker undret året... jag hoppas det i varje fall. Nåja, nu är det klart och han är viktig för mig så så fick det bli!
GOTT NYTT ÅR!!

Inga kommentarer: