måndag 28 september 2009

Bilbingo


- Bertil 12, etta, tvåa!

Igår var jag på bilbingo med min käre farfar Vasilis. Bingo har alltid varit ett stort intresse för honom och det har gått i arv. Pappa spelar gärna bingo någon gång ibland och det har även smittat av sig på mig och min lillasyster.

Strax efter 14 åkte vi till Sanden (?) i Vänersborg (en liten grannstad) och där under Dalbobron (?) parkerade vi och ca 300 andra bilar. Vi köpte lite brickor till alla olika spel och satte oss så bekvämt vi bara kunde i bilen. Man spelar ca 15 spel och på varje spel är det vinster på en rad, två rader och full bricka... ni förstår att det tar ett tag. Men det gör inget, söndag eftermiddag är inte den mest händelsefulla tiden annars heller.

När man får BINGO gäller det att slänga sig på tutan och sedan vänta in en kontrollant som kommer och kollar din bricka. Farfar vann 500kr, stort grattis till honom. Jag vann ingenting men väntade och väntade och väntade. Jag var så jäkla nära hela tiden! På spel nummer 7 väntade jag på nummer 34 i tolv drag.... jag fick handsvett och blev helt nervös. Hade de ropat 34 hade jag nämligen vunnit 1500kr, det hade suttit fint.

I pausen åt vi lite korv, drack champis och gjorde ett snabbt besök på baja-maja. Med tanke på att jag varit ute kvällen innan hade en powernap varit pricken över i:et, men det hanns inte med. En rekommendation är att inte vara trött när man åker på bilbingo!

Runt sjusnåret spelades högvinsten på 40.000kr (cash) ut och sedan började bilarna rulla hemåt. Trots oturen var jag nöjd med min eftermiddag och jag konstaterar nu att NÅGON måste vara väldigt kär i mig eftersom jag ALLTID har otur i spel. Slutledningsvis måste jag då alltså ha väldigt tur i kärlek, jag vet nog bara inte om det ännu. Spännande!

Inga kommentarer: