fredag 30 oktober 2009

The Proposal

I onsdags hade jag en kvalitetsdag.
Cykel och styrka började dagen och under förmiddagen var jag på ganska givande möten. Gjorde lite nytta hemma innan jag hoppade över dagens boot camp för att gå och fika med Anders! Mycket bra beslut av mig. Klockan 17.00 möttes vi på Gillet och nästan två och en halv timme senare kollade vi på klockan och fick lite bråttom. Vi har försökt få till en fika sen jag kom hem från Rhodos så det var riktigt nice att äntligen få sitta ner och pratas vid. Anders är en härlig människa och ibland känns det som att vi är ett gift gammalt par som gnabbas och pikar varandra.... hahaha, det blir väl så efter nästan 10 års vänskap.
Fika är mysigt men lyxerit för denna dag var inte över... För första gången på väldigt länge bestämde jag mig för att se på film mitt i veckan och Jojjo hängde gärna på. Med varsin stor skål med fruktsallad och vaniljglass, nersjunkna i soffan njöt vi av en DVD-nyhet THE PROPOSAL.
Jag ska inte leka filmkritiker men tänker kort göra en liten resumé av filmen samt ge ett litet omdöme =) Kanske ett tips inför helgens filmkvällar.
Margaret (Sandra Bullock) arbeter som chef på ett stort bokförlag. Hela företaget fruktar henne och då inte minst hennes assistent Andrew (Ryan Reynolds). Han hatar henne men gör allt hon vill för att lyckas komma någon vart i sin karriär och dröm att få bli redaktör. Margaret är från Kanada och när hennes arbetsvisum går ut får hon beskedet att hon kommer att bli utvisad ur landet. Lugnt och sansat löser hon problemet genom att "avslöja" att hon ska gifta sig med sin assistent....
Filmen har fått både ris och ros i recensioner. Jag tror att man ger filmen ris om man tror att man ska få uppleva något helt nytt inom denna genre. Det får man inte. En romantisk komedi är ofta förutsägbar och så även denna. Man skrattar åt dem, man skrattar med dem och på sina ställen vill även en liten tår titta fram ur ögonvrån. Jag ger filmen ros, den var mysig och uppfyllde de krav jag har på denna typ av filmer. Skådespelarna var duktiga och det kändes äkta... en komedi med massa romantik =)
http://film.nu/filmrecensioner/the-proposal/ skriver Gabriela Salazar om en studie som visar att romantiska komedier kan ge folk orealistiska förväntningar på kärlek... Det ante mig!!! Jag kände på mig att det inte kan vara så lyckligt i verkligenheten... attans!
Samma studie visar att personer som gillar romantiska komedier har svårt att kommunicera med sina partners... den man älskar ska förstå vad man vill, utan ord. Jaja, det förklarar ju en hel del! Båda jag och mina ex har tyckt om romantiska komedier och vår kommunikation hari nte varit den bästa, hahaha.

Inga kommentarer: