måndag 12 april 2010

Tankar från serveringen

I lördags jobbade jag 16.00-02.00 för Butlers"Get back to the 60's".

Dessa tio timmar gick snabbt då kvällen bestod av olika arbetsuppgifter. Mellan 16-18 förberedde vi för buffégästerna som vi sedan tog hand mellan 18-20.30. När de förflyttade sig från borden till showen började vi röja undan och det tar längre tid än vad man tror. Det fina med kråksången var att man kunde gå och digga till musken även om man jobbade.



Cirka 1000 personer var i lokalen och det blev en del del bärande av öl och cider. Vardagsmotion fick en ny innebörd när vi sprang upp och ner för trapporna i A-hallen. Dessa trappsteg måste vara dubbelt så höga som andra och det känns i rumpan :)
300 matgäster innebär också en hel del disk men det var lugnt på Butlers vid 22.30 så då passade vi på att köra bort all disk. Ett bra initiativ för när showen var slut vid 01 tog det ändå en timme att bli klara med allt.

Jag kan sammanfatta mina tankar från kvällen i några punkter:
  • Förvånad när Krippe kom körandes på en vagn med öl och berättade att han skulle stå i baren hela kvällen - varför denna förvåning? Krippe jobbar egentligen som florist i centrala Stockholm. Han gjorde ett kanonjobb - Håkans bar nr 2 :)
  • Hungrig när jag såg den underbara buffén... tänk vad gott att få plocka till sig en liten tallrik. Icke då, jag fick nöja mig med min medhavda banan.
  • Irriterad på kunder som blir bjudna på en härlig kväll med god mat av sina chefer och ändå tycker att allt är dyrt och försöker få gratis dryck m.m. Snålisar!
  • Imponerad av Jessica Anderssons stämma... hon Fetgjorde ett grymt bra framträdande. Ska man ta och köpa hennes nya cd med 60-tals covers tro?
  • Fundersam över min arbetsskjorta - har den en skylt på ryggen? En skylt där det står följande: Hej du överförfriskade, lönnfeta, äldre man... vill du talla lite och komma med oanständiga kommentarer, HÄR ÄR JAG!
  • Fascinerad av Maries organisationsförmåga... coolt. Hon hade stenkoll på allt och är grymt snabb och det lyser igenom att hon gör allt för företagets bästa. Sånt gillar jag.
  • Tacksam när kvällen var över och jag fick krypa ner i sängen.

Inga kommentarer: