tisdag 27 juli 2010

Postcard killers

Bilden är lånad från www.bokia.se


Megatrött igår när jag kröp ner under täcket men jag kunde ändå inte låta bli att plocka fram deckaren jag påbörjade lite smått kvällen innan. POSTCARD KILLERS av Liza Marklund och James Patterson. En svensk och en amerikansk thrillerförfattare har slagit sig samman och skrivit en deckare om ett par som seriemördar andra par runt om i Europa. Jag tycker den påminner en hel del om Marklunds tidigare romaner och känner även igen historien bitvis. I DN skriver Lotta Olsson den 27 januari 2010 att deckaren är "utmärkt bok om man inte vill få ut något av att läsa" och att den är lika "lättläst som lättglömt" men jag tycker det är lite för hård kritik.

Romanen är skriven i korta kapitel på absolut max 4 sidor. Detta gör att både handlingen och läsningen går väldigt snabbt. Därav hann klockan bli 02.00 igår och då var boken färdigläst. Enligt recensenterna för att den är dålig och innehållslös men enligt mig för att jag hela tiden ville veta hur det skulle gå. Ögonen var trötta och jag ville egentligen bara sova men det var något som fick mig att hela tiden fortsätta och bläddra vidare sida efter sida. Då är det en bra bok!

Jag höjer den absolut inte till skyarna och den hamnar inte på min topp 10 lista men jag rekommenderar den till en slapp dag på stranden och tror även att den kan användas i undervisningen, för sådana som inte läst så mycket. Man kommer nämligen snabbt in i handlingen och det skrivs inte en massa oväsentligt, dessutom är den spännande och det brukar vara ett viktigt kriterie för elever. Läs den och se vad ni tycker =)

Nu väntar en frukost. Vrålhungrig då jag & Sevim varit ute och gått en runda runt kanalen mellan 08-09. Underbar start på dagen men jag är van att äta två minuter efter jag klivit upp.
En dusch, betala räkningar och sedan hoppas jag på lite sol och bad innan mitt styrkapass ikväll.

Sevim trotsade skoskav och traskade på med raska steg :)

Inga kommentarer: