tisdag 10 augusti 2010

Systrar i storstan

Inlägg 1 om min minisemester tillsammans med lillsyrran på Birka Paradise.
I fredags morse lyfte planet till Stockholm kl 07.00 vi lämnade ett regnigt Trollhättan bakom oss. Resan gick väldigt bra - stensov.
Vi tog oss smidigt in till centralen med en flygbuss och väl inne på terminalen knöckade vi in vårt baggage i ett förvaringsskåp och gick sedan till "stan" för att möta upp Liza för frukost. På Hötorget hittade vi både en ljuvlig fruktmarknad och lilla Liza. Vi slog oss ner på Helmers café och hade en trevlig timme tillsammans. När Liza sedan gick för att repa på Golden Hits så gjorde vi stan.... eller ja, Drottninggatan/Kungsgatan. Vi lämnade inte dessa gator för 5 sekunder då vi var extremt rädda att tappa bort oss och missa färjan eller nått.
Är man van vid Odenhuset i Trollhättan så var utbudet på dessa två gator helt ok. Vi shoppade några plagg och strosade omkring i solen tills det var dags för lunch med Liza och Viktor på Golden Hits. Shit, jag har inte träffat Viktor sedan vi jobbade i Thailand tillsammans och det var vintern 07/08. Långhårig men annars sig lik. Mycket trevligt.
Vid 14-tiden var det dags för dem att börja repa igen och då gjorde vi vända 2 på stan och tog oss sakta men säkert tillbaka till terminalen för att i god tid hämta ut väskorna och köpa biljett till Tunnelbanan. Herregud - de vet hur man ska göra slut på pengar i denna stad. 10kr per toalett besök, 60kr för att låsa in väskan och 40kr per person för att åka två hållplatser. Galet!
Sådana här butiker gillar jag; Ordning och reda :)

Stolta klev vi av på Slussen och hittade utan problem till incheckning för Birka Paradise. i väntan på våra hytter tog vi en cider i baren och konstaterade att vår närvaro sänkte medelåldern något. Nåja, huvudsaken var att få lite semester.
Vid 17.30 fick vi vårt rum 7277 och vi installerade oss ganska snabbt och bestämde oss för att ta en liten powernap. Det fick bli en liten en, 20 minuter rättare sagt. 19.30 var det dags för första showen och vi ville väldigt gärna hinna duscha innan detta. Vi hann och fick bra platser, längst fram men lite till höger. Vi såg dock mer än bra så det var perfekt! En bra fotovinkel också och det gör ju mig extra glad. Till showen njöt vi av en Absolute Summer Berries (Absolute Acai Berry, sprite och tranbärsjuice).
Vi välkomnades av Christian som framförde "Ta mig till havet"

Kvartetten kallar sig Milda Makter och består av Hans, Pepe, Liza och Monica. Under resan bjuder de på tre shower och den första hette Milda Motown och bjöd på blandade klassiker och en hel del musik från 60-talet. Några kände jag igen, andra inte. 30 minuter som flög iväg och som vanligt tyckte jag att Liza var bäst. Hon har en fantasisk utstrålning och "flirtar" med publiken. Jag förstår dock inte hur man kan passa i alla peruker och konstiga outfits, men det gör hon, alltid. Snygging!
Här trodde jag verkligen att Liza skulle ramla. Hon klarade sig!
Efter show var det dags för vår 3-rättersmiddag. Mycket god mat och vi njöt bl.a av en oxfilé med pestocreme, potatiskaka, rostad paprika och någon vinsås. Till efterrätt fick vi den ljuvligaste ananas- och mangomoussen. Mums! Bra service men då det var en fin restaurang tog det två timmar för oss och äta färdigt och betala för drycken.

Vi hann även med en snabb sväng på båtens taxfree och där hittade vi en drink på tub som hette Cock ó lada. Ja ni ser ju själva hur roliga vi tyckte att denna tub var..... hahahaha.

Lite småtrötta och i paltkoma (bra ord) mötte vi sedan upp Peppe och Liza för en drink eller två i pianobaren. Mysigt!

För att inte vara helt ras under vår dag i Visby gick vi till sängs ganska tidigt och jag somnade med boken i handen efter cirka en sida.
So far so good!

Inga kommentarer: