onsdag 22 december 2010

Min fina julgran

Jag är egentligen emot plastgranar och har varenda år kånkat och burit hem granar, uppför trappor och in i lägenheter. Svurit när jag stuckit mig på barren och suckat när jag ända fram till midsommar hittat barr på diverse platser. Pappa känner en gubbe som äger en skog och vi brukar få hugga oss varsin gran där. I år är det väldigt mycket snö och svårframkomligt = jag skulle köpa en gran hos en "vanlig" försäljare. Det gick sådär. Granar med kombinationen ful, gles och dyr går inte hem hos mig så efter någon timmes letande gav jag upp och ringde Sevim.
- Hej! Säljer du din gran som står i skylten?
- Jajjemän!
- Kan jag hämta den nu?
- Ja gärna, men du får plocka ur kulorna själv.
- Perfekt, syns snart.
Pappa skjutsade mig in till stan och vi plundrade granen på pynt och sedan hjälpte Jonas oss att få isär den och in med den i bilen. Sådär! Snabbt och lätt avklarat, förutom att HELA butiken blev full av konstsnö.... sorry.
Storstädade lägenheten, flyttade undan min kandelaber, lade fram mattan och byggde ihop granen. Ljusen satt redan i så det var bara att koppla in sladden. Voila! Urmysigt! Det var en fröjd att hänga kulorna i granen till tonerna av härlig julmusik. Inga barr på golvet och inga grenar som vek sig av kulornas tyngd. Jag måste dock köpa på mig fler kulor undan för undan. Tät, stor gran kräver lite utrustning :)
Eftersom allt gick så smidigt så hann jag även med att fota lite. Har övat mig på att ta närbilder och provat att lägga "huvudfokuset" på lite olika punkter. Blev helt ok. Inga pangbilder men ändå lite småtrevliga sådär och funkar som julpynt här i min blogg.
Idag har jag fått köpt alla min julklappar så nu börjar det bli en liten hög under granen... ännu mysigare. Tyvärr försvinner de ganska snart men jag är mycket nöjd med årets shopping så jag ser fram emot allas reaktioner på julafton.

Hur ligger ni till?
Är ni nöjda med er gran?


1 kommentar:

Hoppetossan sa...

Vet du vad det är för märke och modell på granen? Är ute efter precis en sådan! Hoppetossan (hoppetossan@hotmail.se)