söndag 20 februari 2011

Tågresa och Randers Regnskov

Nej nej, jag har inte stavat fel i rubriken.
Dagen har tillbringats i Randers Regnskov (regnskog) i Danmark där jag nu befinner mig.
Igår klockan 06.00 hämtade min käre far mig utanför lägenheten och skjutsade mig till Göteborg där jag hoppade på tåget till Köpenhamn. En 4 timmar lång tågresa som gick finfint. Mot slutet var jag lite smått irriterad på ett sällskap med 3 barn i åldern 6-10år. Barnen skulle ropa hela tiden: Mamma, är vi under vattnet nu? Mamma, är vi under vattnet nu då? Mamma, när är vi under vattnet? Mamma, vad heter bajskorv på danska? Mamma, jag vet vad väska heter på danska, TASKE..... osv osv. De hoppade av i Kastrup, puh!

15 minuter på mig att byta tåg till Skanderborg och jag hittade utan problem. Jag förstod även när den danska kvinnan ropade ut att det var banbyte för detta tåg. Kändes bra.
Denna tågresa tog 3 timmar och jag varvade läsning med små korta powernaps, vågade inte somna djupt och missa min hållplats. Jag lyckades även med detta.

Pernille kom och hämtade mig och vi hade sedan en behaglig eftermiddag/kväll i deras hus. Jag fick äntligen träffa lille Matheo 3 månader, och Anabella verkade faktiskt rätt glad att se mig. När de besökte mig i somras skällde hon mest på mig, men det har hon inte gjort ännu. Härligt! Så söta barn och det är så gulligt med alla danska uttryck när de kommer från en liten prinsessa. Matheo är världens lugnaste och gladaste bebis någonsin. Han har inte gnytt en enda gång på de 30 timmar jag varit här, han bara ler, HELA TIDEN! Lille plutten!

När barnen hade lagt sig igår så slappade vi framför tv'n och klassikern Dirty Dancing. Perfekt att ha i bakgrunden när man ska catch up och se vad som hänt i livet sedan sist.

Idag har vi som sagt varit i Randers Regnskov med barnen. En mysig dag i en varm miljö med djur från olika världsdelar. Hajar, sköldpaddor, fåglar, ormar, apor m.m. Jag var lite skeptisk mot de fria aporna, speciellt när en beslagtog Anabellas vagn. Jag vågade inte hålla kvar i handtagen ens en gång. Backade en bit och ägnade mig åt fotande istället.
Nu har vi precis ätit en god paj och barnen ska strax i säng. Jag blir allt lite avundsjuk på familjelivet. Det verkar tufft (såklart) men ändå så oerhört mysigt och kärleksfullt.
Kommer jag någonsin bilda familj tro?

Inga kommentarer: