torsdag 24 mars 2011

The Fighter

Onsdagar är den dag i veckan som jag är ledig efter jobbet och där försöker jag få in lite vardagslyx och kvalité. Vad jag gör för att uppnå detta kan variera, det kan bli en slapp kväll hemma, en fika, träning, music quiz eller som igår, BIO.
Vi var 10 st som träffades på Biograf Forum för att gå och se "The Fighter". Jag har velat se den länge men den kom till Trollhättan i slutet på förra veckan så jag har fått hålla mig. Det var inte så många andra i stan som ville se den för vi var de enda i salongen :) Snacka om lyxigt. Vi spred ut och och satt galet bekvämt hela föreställningen.
Innan bion köpte vi lite godis, popcorn och LOKA. Jonas valde Ahlgrens bilar :)

Ett stort urval av "kryddor till popcornen, Jojjo valde nacho cheese!
5 minuter kvar till start och vi börjar finna oss tillrätta i salongen.

The Fighter handlar om två bröder som växt upp i en rätt tragisk familj. Storebrodern Dicky Eklund är en f.d boxare som nu istället är tränare åt sin lillebror Micky Ward (Mark Wahlberg). Dicky är rätt djupt nere i drogträsket och detta påverkar självklart Mickys matcher som mest består av förluster. Deras mamma och 20 syskon (lätt överdrift) tror på Dicky och att han kommer göra en comeback, speciellt eftersom HBO följer honom för att göra en dokumentär. En dokumentär som visar vara något helt annat än vad familjen trott.
Filmen tar en vändning när Micky träffar en tjej, som öppnar upp hans ögon, och brorsan samtidigt åker i fängelse. Han återupptar sin träning och får tillbaka sitt självförtroende.
Jag tyckte om filmen men tror att det är en film som ska ses på bio för att man ska få rätt upplevelse. Jag tyckte även att det var bra skådespelarinsatser och en lagom blandning av drama, komedi och tragedi. Något litet skratt, lite spänning, någon tår och en hel del energi och inspiration till att träna :)
Någon mer som sett den? Vad tyckte ni?

Inga kommentarer: