lördag 23 april 2011

Älgadoppet 2011

Förra helgen, den 16-17 april, gjorde jag premiär som speaker. Plats: Hallevibadet, Vargön!
Jag hade ingen som helst aning om vad jag gav mig in på, åkte bara dit, frågade var jag skulle ta vägen, slog mig ner på stolen och satt där i typ 11 timmar på lördagen och 9 timmar på söndagen. Ropade upp simmarna till heaten, drog resultaten och informerade om det ena och det andra. Kanske inte låter som det roligaste man kan göra men jag hade skitkul.

Tävlingsledaren och min kollega Fredrik Larsson (i mitten på bilden) hade gjort ett grymt bra jobb och jag anar att det är väldigt, väldigt många timmars arbete som ligger bakom. Tydligen är Älgadoppet 2011 den näst största tävlingen i västSverige, med hänsyn till antal starter (cirka 2000).

En timme innan tävlingarna drog igång var det insim för alla simmare. Det var extra kul att kolla in allas tekniker nu när man själv försöker lära sig simma både rygg, fjäril och crawl.

Jag har en bra bit kvar, om man säger så! Jag fascineras dessutom av att de lyckas anpassa sig till varandra tempo och inte krockar eller simmar på varandra.

Hallevi's egna maskot var såklart på besök!

Det effektiva, trevliga och utomordentligt duktiga sekretariatet, hihihi. Väldigt tacksam för att de jobbade med var så erfarna. De kör cirka 20 helger med simtävlingar per år så de hade stenkoll på grejerna och gjorde mitt jobb väldigt smidigt. Läsa innantill är ju inte så svårt! Extra kul var att de verkade nöjda med min insats och det var flera besökare som tyckte jag hade en behaglig och tydlig röst. Kan nog tacka mitt instruktörsjobb för det :)
Det hade varit roligt att vara lite mer insatt i simning för som det var nu kunde jag inte komma med så mycket kommentarer och utlägg, det blev mest saklig information.
Tävlingen drog igång och det gick i ett från start till stopp, med undantag för en lunch. Tiden gick snabbt och allt flöt på väldigt bra. Simmarna hade bra koll på när det var deras tur och alla respekterade varandra. En bra stämningen mellan klubbarna, simmarna, ledarna och framförallt föräldrarna. Kul att se så många engagerade föräldrar på ett och samma ställe. De "offrar" flera helger för att stötta sina barn när de simmar längd efter längd i olika simhallar runt om i Sverige. Mer sånt! Mer engagemang i barnen och deras idrotter, det behövs för att de ska vilja vara aktiva och inte sitta framför tv och dator varenda dag
De glider fram i vattnet likt fiskar - kan detta vara ett svandrag?

Inte den snyggaste bilden precis men det är den enda in action och därför är den med!
"I heat nummer 2 har vi fem startande och det är följande.... "

De deltagande simmarna var alltifrån 8-19år. De stora simmade såklart imponerande snabbt men jag fascinerades ändå mest av de små. Det ser ut som att de nyss lärt sig gå, eller i varje fall simma, och så dyker de i som ingenting och simmar både ryggsim och crawl. SÅ SÖTT!
På bilden ser vi Fredriks son Edvin Larsson som tog flera medaljer! Grymt jobbat!

En lite lagom lång rapport om min första helg som speaker... vem vet det kanske blir fler!

Inga kommentarer: