lördag 2 april 2011

Första löprundan

Igår gjorde jag det!
Jag snörade på mig löparskorna, cyklade till Älvhögsborg, anmälde mig i receptionen och tog följe med ett femtal andra "morgonpigga" själar. I 10 veckor ska Jenny F på Älvhögsborg ha löpträning på fredagmornar kl 07.00. Igår var första tillfället och jag deltog!
Imponerad av mig själv. Framföralltöver det faktum att jag gick upp tidigare för att JOGGA!
Efter en regnig natt var det mycket syre i luften och efter bara 5 minuter av rörelse så infann sig värmen i hela kroppen. Tycker alltid det är svårt att veta hur mycket man ska ha på sig vid utomhusaktiviteter under vår och höst. Igår blev det löpartights och underställscykelbyxor nedtill och på överkroppen hade jag en sporttopp, underställströja och en hoodie (min löparjacka låg i tvätten) och på toppen blev det ett pannband. Perfekt!
Vi var ute och igång i 50 minuter men sprang bara 5 km. Dels för att vi höll ett väldigt behagligt och lugnt tempo när vi joggade men även på grund av att vi längs vägen hade 6-7 stopp med lite styrkeövningar. De första 3-4 stoppen involverade främst benen och de mot slutet var för övriga kroppen. Anledningen till att de låg i slutet var att man blev rätt blöt och kall och då var det skönt att vara nära "målet".
Det gick riktigt bra och jag är laddad och inspirerad till att komma igång med löpning i tid i år så att det hinner bli några mil under sommaren. Jag ska i varje fall försöka gå alla fredagar jag kan samt försöka hinna med boot campen på onsdagar. Let's Run!

Inga kommentarer: