torsdag 4 augusti 2011

Flugfiske

Min käre far är helt, totalt, jättesåld på fiske och om han fick och kunde tror jag han skulle fiska 24 timmar om dygnet. Han fiskar mest från båt men tycker även det är trevligt att stå på en brygga och kasta. Elins blivande man Mika är väldigt ofta iväg och flugfiskar så för ett tag sedan fick jag idén att låta pappa testa detta. Både pappa och Mika tyckte det lät bra så vi åkte iväg, jag och Elin hängde också med. Man får passa på att vara ute i det fina vädret liksom.
Hmm, är inte spöna väldigt väldigt långa? Både pappa och Elin ser rätt fascinerade (eller fundersamma ut).
Mika gick igenom teknikerna med oss på klippan och han var väldigt lugn och pedagogisk när han instruerade "svingrörelsen" - från kl 11 till kl 13 ska armen gå... och ha nu inte för bråttom, släpp efter lite lina där fram och sträck där bak... simpelt?
Sedan hoppade han i vattnet med sina supersnygga gummibyxor och såg riktigt proffsig ut när han snärtade med sin megalånga lina. Under tiden gjorde pappa sina första försök uppe på klippan och efter några försök så började han få till det, någorlunda :) I teorin var det lät så jag kom med väldigt kloka tips men det var enormt mycket svårare än vad jag trodde.
Flugan hamnade i vattnet om jag stod vanligt... va fasen jag kan ju inte svinga hela tiden. Mjölksyra i axeln gjorde att det inte blev så många försök för mig. Fiske är inte riktigt "min kopp av te". Lite väl enformigt och långtråkigt. Och hade jag fått napp så hade jag garanterat ramlat i med det långa spöt så det var tur att vi hade otur på den fronten. Hihihihi.
Elin hade med sig lite uppskattad fika - tack så mycket!

Här kommer två små filmklipp på mitt och pappas andra försök till flugfiske. Kommer nog inte att kunna användas som instruktionsfilmer men håll tillgodo ändå!

Inga kommentarer: