fredag 9 september 2011

Filmer

Jag tycker det är rätt så trevligt att titta på film men gör det inte så jätteofta. På söndagar kan det bli den söndagsfilm som visas på tv4 eller kanal 3 och ibland så zappar jag över till någon slumpmässig kanal och fastnar. I detta inlägg ska jag nämna 4 filmer som jag hunnit se på 2 veckor - imponerad av mig själv.
3 hyrfilmer från Hemmakväll och ett biobsök med Elin, Mika och Victor. Trevligt.

Hemmakväll får man hyra 3 filmer i 1 vecka för 120 kr och det kändes som en bra idé en söndag kväll när man är lite lagom småslö och inget bra visas på tv. Vi slog till och fick bestämma varsin film samt en gemensam :)
Första kvällen (söndagen) blev det mitt val (rekommendation av Jojjo) - No Strings Attached med Ashton Kutcher och Natalie Portman. Två vänner råkar hamna i säng och sedan ska de försöka vara "Friends with benefits" - det går såklart sådär. En helt ok film som man kan se om man har tid över och vill fördriva den.
Mitt i veckan blev det sedan Victors val, Sanctum. Den överträffade mina förväntningar. Jag hade bara kollat snabbt på framsidan och tyckte det såg ut som en ren Sience-fiction. Jag hade fel. Den handlar om människor som utforskar grottor och hur de ska lyckas ta sig ut när de råkar ut för ett mega-oväder... Går inte in mer på handlingen men nu har Victor sett hur jag ser ut efter en film, röda ögon, svullna påsar och rödflammigt ansikte. Gulligt? Nääää... Rekommenderar faktiskt denna film till alla.
Fredag kväll smakade det gott med god mat och kändes gött med en slö kväll i soffan. Ögonen vilade på filmen 127 timmar som baseras på en sann händelse. Aron Ralston är själv ute bland bergen och klättrar när han plötsligt ramlar ner i en spricka och fastnar med handen mellan bergväggen och ett stenblock. Filmen utgörs sedan av Arons kamp mot smärtan och dödsångensten. Skådespelaren gör det riktigt bra och man lider och hoppas med honom.
Jag hade hört talas om en scen innan och jag tror att jag väntade på den större delen av filmen. När scenen väl kom så vände jag bort huvudet och kollade inte förrän det hela var över.
Så det var ju stor idé att vänta på den, hihihi.
Bra, tankeställande film som jag tycker ni ska se!
I söndags var jag grymt sugen på att gå på bio och när jag ringde från jobbet för att plantera denna idé hade jag inte kollat vad det fanns för utbud på vår lokala biograf. Jag fick alltså göra det i efterhand och det var väl inte de mest lockande titlarna jag läst precis :)
Apornas planet, Aliens vs Cowboys och Jag saknar dig.
Jag vill jättegärna se "Jag saknar dig" men det får jag vänta med tills jag har läst ut boken.
Jag gick med på att se på "Apornas planet" och jag blev positivt överraskad av den. När jag såg affischen/reklamen trodde jag att det skulle vara en del science fiction eller fantasy men det var det inte, till min glädje. Intressant film trots en overklig grundhistoria. Efter ett tag tänkte man bort att det var apor det handlade om och jag fastande mer för de känslomässiga konflikterna som uppkom allteftersom. Man kan dock vänta med att se den tills den kommer på DVD.

Inga kommentarer: