onsdag 10 oktober 2012

Lumberjack 20

Igår hade vi coachingsamtal med elever i år 9 inför deras utvecklingssamtal. Planen var att vi lärare skulle sitta i varsitt grupprum, planera lite, rätta lite och så fick eleverna komma till oss för att diskutera hur de låg till i sitt ämne och vad som behövde göras för att nå högre kunskapskrav m.m.
Det där med att rätta och planera var ju bara att glömma.
Jag pratade med elever konstant från 9.00-15.00 (med avbrott för lunch). Trots dessa hann jag kanske med 15 av 75 och de som stod kvar på min "kölista" har jag bokat in under veckan. Grymt viktiga och intressanta samtal men vi trodde inte i vår vildaste fantasi att det skulle ta så lång tid. Till vissa hade jag samma råd så där hade jag kanske kunnat slå ihop dem och haft ett gemensamt samtal men jag tror ändå att det känns bäst för eleverna att få individuell coaching. Kul att de är så taggade och vet vad de vill!
Mycket i huvudet! 
När klockan blev 15 och vi var klara för dagen plockade jag ihop mina saker och åkte hem för att sätta mig i soffan och fortsätta arbeta. Veckorna innan höstlovet blir alltid tuffa av någon anledning. Jag borde nog bli bättre på att sprida ut arbetsuppgifterna men det är svårt. Just nu rättar jag grammatikprov, läser debattartiklar, noveller och CV, planerar ett upplägg för tre veckor med rörlighetsträning, skriver skriftliga omdömen, matriser och kommentarer i elevernas bedömningsmappar samt letar bra romaner/författare som på något sätt kan kopplas till industrialismen (förslag tas tacksamt emot).
Jag har ingen bra struktur utan gör lite här och där just nu. Inte bra. Ska försöka göra lite käcka listor under dagen.
Clean squat - bra med en extra tröja när övningarna varvas med löpning utomhus.... brrrr. 
Efter en sådan dag var det extra skönt att bryta upp, ta mig till Älvhögsborg, kliva in i E-hallen och låta Daniel köra skiten ur oss på ett crossfit-pass. Direkt när jag klev in genom dörren förstod jag att det skulle bli jobbigt. Dagens WOD täckte hela tavlan och på de tidigare deltagarnas tider såg jag att WODen kommer ta sin tid. Den hette LUMBERJACK 20 och är en så kallad timed HERO WOD. På den officiella hemsidan för Crossfit verkar det som att de "woddar" som kallas för HERO är uppkallade efter soldater eller liknande som har omkommit. Jag ska kolla upp detta mer exakt och nöjer mig just nu med att konstatera att det blir jobbig träning varje gång det är en HERO.
Dagens WOD - vi körde dock inte på de rekommenderade vikterna (ännu!)
Passet började såklart med uppvärmning och sedan övade vi på så kallade HIP JUMPS. De är verkligen supersvåra och när vi hade dem på en kettlebellträning i somras förstod jag verkligen inte hur man skulle göra men igår fick jag till fyra stycken som såg rätt ok ut. Ska försöka filma dem länge fram för att se om jag gör någon utveckling. Man sitter på knä och hoppar upp till huksittande. Lätt?

När vi gått igenom alla tekniker som ingick i dagens WOD så var det så dags. Jag är fortfarande lite öm i mitt knä sedan Lidingöloppet så istället för att springa 400m emellan varje övning rodde jag 400 m. Pullups kan jag fortfarande inte göra så jag stod på en box och hoppade upp så att stången kom i brösthöjd. Också jobbigt men inte i närheten av en riktigt pullup. Här har jag verkligen ett utvecklingsområde. Boxjump är en favorit och där körde jag på 60 cm. 
I övriga övningar använde jag följande vikter: 
- deadlift 60 kg
- swing 16 kg
- OHS 20 kg 
- squat clean 20 kg 

Anki Granaas imponerade verkligen på gårdagens träning. Hon klarade utmaningen på under 30 min genom att hon var snabb i löpningen, utmanade sig med sina boxjumps och pumpade på som en maskin i de andra övningarna. Grymt inspirerande! Min tid blev 24,35 och det gick nog lite snabbare eftersom jag kunde hålla mig kvar i salen. Hade jag sprungit hade det säkert tagit 40 min!!
Anki kör deadlift! 

Min handled höll, mitt knä höll och en härlig träningsvärk börjar smyga sig på....
Älska träning!!! 

1 kommentar:

Anonym sa...

Herregud, jag ser ut som ett marsvin...men det var riktigt kul!!

//Anki