lördag 10 november 2012

Jobbigast hittills

För någon vecka sedan hade jag en typisk måndag. Det innebär en lång dag på jobbet, upp på HUMLAN och snabbaste vägen till Älvhögsborg för att leda BodyCombat. Därefter ett snabbt klädbyte och ner i boxen för ett utmanande pass med Crossfit. Det är inte optimalt att träna Crossfit direkt efter Combat men på höstens schema ligger passen så och jag vägrar avstå!

Massa deltagare på combatpasset vilket gjorde att jag nog tog i lite mer än vanligt. Får sjukt mycket energi när det är en bra grupp, alltså deltagare som tar i och ger järnet samtidigt som de har kul! Skuttade nästan ner för trapporna gick direkt fram till den vita tavlan där Daniel skriver ner dagens teknikövning och WOD.
Så här såg tavlan ut vid ankomst. Resultaten från dagens tidigare grupp är angivna. På gott och ont. Man får en uppfattning om hur tufft det kommer bli men man har också en tid att jaga och det kan sporra. 
Hang squat snatch är en övning som fungerar. Det är ingen favorit men heller ingen som jag känner motstånd inför. Däremot är jag lite försiktig då det känns som en övning där handleden kan fara illa om jag tappar fokus. NÄr jag kollade på tavlan så förstod jag att det skulle bli jobbigt men det kändes samtidigt hanterbart. 4 varv är ju inte sååå mycket... eller?
Hur kan en sån här lite oskyldig sak vara så jäklig?
Vi var inte vänner under passet! Åtta små fjuttiga kilo! 
Dagens WOD var helt klart den jobbigaste vi har gjort hittills, åtminstone vad jag kan komma ihåg. Sedan är vi alla olika och det jag tycker är jobbigt kan någon annan tycka är superlätt. Vi var bara tre på denna träningen och jag tror i varje fall att vi var överens om att det var sjukt jobbigt. Jag kommer såklart inte ihåg våra resultat men jag skriver in dem så snart jag kollat med Daniel som antecknar allt.

Ger som vanligt en liten kommentar om övningarna.
10 Hang squat snatch - tog det lite lugnt i denna övning, kan utveckla min teknik här ytterligare
15 Broad jumps (+ 5 pushups) - vanliga jäkla långa grodhopp. Om vi inte kom till en viss linje på 5 hopp så fick man göra 5 pushups som straff. För min del blev det 15 pushups varje runda. Jag ser det som en bonus, jag fick mer träning än de andra. Kan man skylla på att man är kort i en sådan övning?
20 Pullups - jag gjorde mina hoppande varianter och satsar på att dra så mycket som möjligt. De går såklart snabbare än riktiga pullups och därför kommer mina tider bli sämre när jag går över till rätt övning. Denna dag visste jag dock inte att jag en vecka senare skulle klara en kipping pullup =)
25 Kettlebellswing 16 kg - man blir verkligen bra på det man gör. Här kunde jag dra iväg!
Medball run - Lyft upp en 8kg medicinboll och bär den på valfritt sätt medan du springer upp för 5-6 trappor med cirka 12 trappsteg vardera. Högst upp vänder du och springer tillbaka ner.
F_CK! Sjukt jobbigt. De människor jag mötte i trappan trodde nog jag skulle ramla ihop. Jag fick ingen fart och jag gick nog snarare än att jag sprang. Kom heller inte på hur det var bäst att bära bollen. Försökte ha den som en "gravidmage" och uppe på axeln men det var lika ansträngande oavsett.
Ännu en svaghet funnen!
Trött! 
När vi återhämtat oss en stund meddelar Daniel att vi har en övning kvar.
Så många AIRSQUATS som möjligt på 3 min.
Konstigt nog så tvekar man inte en sekund. Kroppen reser på sig, intar position, inväntar startsignal och pumpar sedan på i 3 minuter. Jag hade som mål att göra 40 st /minut och först minuten klarade jag drygt  50 st så jag tillät mig att skaka loss lite lätt. Fortsatte i samma tempo, skakade loss ytterligare en gång och körde på till slutsignalen. Då blev det 140 reps. Behöver jag säga att jag hade SJUK träningsvärk några dagar efteråt! Härligt! Benböj av olika slag är helt klart mina favoriter!!
Trots detta lyckades kroppen övertala mig att gå tillbaka till boxen dagen efter och när uppvärmningen var klar så var både jag och min kropp redo att ta oss an en ny WOD. Mer om den i ett annat inlägg.
Tjokoko!!

Inga kommentarer: