onsdag 2 januari 2013

Tuff men go Linda

Nytt år och nya vanor?
Nä, jag tror faktiskt att mina vanor kommer att fortsätta i samma spår som tidigare. I varje fall om jag diskuterar träning. Jag tycker att jag har bra rutiner och under året som gått har jag aldrig haft någon vecka utan träning. Det tycker jag känns väldigt bra. Regelbundenhet är viktigt! 
Det jag kan förbättra är mitt fokus - att jag bestämmer mig för att satsa på något och träna ordentligt på en grej istället för att blanda hej vilt och prova nya saker hela tiden.

Jag har fortfarande jullov och eftersom vi ska åka till Kiruna imorgon så är Victor också ledig. Jihooo - det innebar att vi båda kunde åka ner till Arena Älvhögsborg och delta i dagens crossfitpass.
Teknikmässigt stod kipping pullups på schemat och idag gjorde jag personbästa - 3 st utan att släppa stången. Att jag sedan svingade fram och tillbaka emellan är en annan femma... Gött!

Dagens WOD var LINDA. När Daniel presenterade den sa han att den ibland kallas för 3 bars of death. Känns ju härligt! Vi gjorde dock en lite annorlunda variant då boxen inte har något bra utrymme för att köra bänkpressar. Har aldrig provat den "riktiga" men hoppas att den inte är mycket värre. Mina underarmar tog slut tidigt och jag fick ägna alldeles för mycket tid till att skaka loss och försöka få syre till dem. Jag är såå rädd för att tappa stången så jag tar det säkra före det osäkra och lyfter när jag vet att jag är redo. Måste skärpa mig där - slöser på viktig tid! Grrrr!

LINDA
10-9-8-7-6-5-4-3-2-1
of 
Deadlift (killar 1,5 x kroppsvikt, tjejer 1x kroppsvikt) (65kg)
Ring dips (kroppsvikt, istället för ordinarie bänkpress)
Squatclean (killar 75% av kroppsvikt - tjejer 70% av den första uträkningen) (32,5)

Jag borde ha haft cirka 10kg mer på marklyften, jag vet att jag kan klara det eftersom jag provat på tidigare träningar men återigen var det jag som var osäker på om jag skulle klara 10 st och tog det alltså för lugnt. Ringdips kan jag VERKLIGEN INTE göra så där fick jag (och de andra tjejerna) göra övningen med hjälp av gummiband. Jag tog det blå bandet som ger mellanmycket hjälp. Det funkade hur bra som helst och jag tycker om övningen. Nästa gång ska jag ta det röda bandet som inte ger lika mycket hjälp. Utan band går det inte..... ÄN! Squatclean tycker jag om och den kändes bra oavsett "rond" och jag tror att jag kan göra med 35-40kg som är rekommenderad vikt för mig. Jag delade i och för sig upp de längre ronderna i partier om 4-5 reps. 

Hur som helst så var det ett roligt pass. Jag tycker om att köra tungt, i varje fall när jag behärskar tekniken och att man fick ett jädra flås var en kul bonus. Nedräkning är bra också... det är värre för psyket när det är långa wodar där det upprepar sig med samma antal. 

Gott nytt träningsår säger jag ocg bjuder på ett litet filmklipp där jag försöker göra en ringdip utan hjälp av gummiband. Victor var väl sådär sugen på att filma men jag vill se hur dålig jag är nu för att jämföra med något när det går bättre.... Enjoy! 



1 kommentar:

Josefina sa...

Tack så mycket!
Jag hade en jättefin födelsedag hemma med familjen och bara var, precis så det ska vara =)

Hur går det med nya huset?
Gott nytt år förresten!

Kram Jossan