tisdag 16 april 2013

Träningsrapport

Känns som dagarna springer iväg ännu snabbare än vanligt just nu. Tror att jag bloggar varje dag men varje gång jag loggar in inser jag att det gått rätt många dagar mellan inläggen. Hur?
Inser också att det bara handlar om träning och framförallt crossfit just nu. Antagligen för att det är den senaste träningsformen jag fastnat för men också för att jag vid varje träningstillfälle ser resultat av min träning och utvecklas på ett positivt sätt. Men också för att jobb och träning upptar mycket tid såklart!
Senaste dagarnas träning:

Fredag: Alla elever på Fridaskolan i Trollhättan ägnade eftermiddagen åt att jogga i Sandhemsspåret till förmån för Barncancerfonden. Jag fick äran att hålla i uppvärmningen för nästan 400 elever. Kul! När eleverna var igång passade jag också på att genomföra årets första joggingrunda. Det blev tre varv på 2 km-slingan. Lagom långt och det härliga var att det kändes väldigt bra även om det inte gick så fort. Kul också att se så många ungdomar hålla igång - visst, många gick, men ändå - de fick frisk luft och slapp datorer och spel under i varje fall en timme!!
Uppvärmning
Lördag: Hade en ambition till löpning men dagen blev träningsfri. Tapetserade vår entré och bar 56 säckar pellets istället - vardagsmotion =)
Nöjd med första turen 
Söndag: Årets första cykeltur! Jojjo kom förbi för att prova Victors racercykel. Hon har aldrig varit i närheten av en sådan och med tanke på att Butlers Triathlon närmar sig så var det hög tid för ett litet test. Det kommer bli fler om man säger så... Johanna behöver få lite mer cykelvana och laget behöver träna ihop sig lite lätt. Frampå eftermiddagen åkte jag till Älvhögsborg och gick på OPEN GYM i crossfit-boxen. Var taggad och ville köra på tufft. Alla fick ta ansvar för sin egen träning och eftersom jag var så imponerad av mina pullups sedan "Nutts" så gjorde jag en WOD med mycket pullups och toes-to-bar. Övningar som jag vill och behöver öva på varvades med roliga/greppbara moment.
Dessvärre överskattade jag mig själv en del och redigerade tidigt woden till en stege med 10-15-20-15-10 repetitioner. Händerna gick sönder på flera ställen (grrr, länge sedan nu) och jag vilade onödigt mycket. Fokus låg på teknik men jag klockade ändå passet och tiden 37.55 måste förbättras.
Planen var alltså 10-15-20-25-20-15-10 men redan efter första 10 ändrade jag till 10-15-20-15-10 
Måndag: Inledde dagen med ett pump-pass med mina elever i år 9. Det var väldigt längesedan men kändes bra i kroppen. Har inte tappat varken styrka eller uthållighet. Gött! Måndagar består alltid av BodyCombat och så också denna dag. Andra tillfället med program 55 och det är sjukt jobbigt! Morgonens pass, trasiga händer och en matt kropp efter combat gjorde att det inte blev någon crossfit timmen därpå, även fast den utlovade teamwoden lockade mig väldigt.

Dagens WOD med skivstång är i full gång
Tisdag: Jihoo! Dags för crossfit och ett skivstångspass med bland annat press kändes oerhört nice. Teknikträningen låg på strikta pullups och jag överraskade mig själv genom att klara 4 set med 2 repetitioner och ett set med tre stycken!!! Vad händer??
Utvecklingen går framåt i "klubben" och det är fantastiskt att se allas resultat och förbättring. SJUKT!!
Dagens pass var två olika WOD's: samma övningar, samma vikt (30kg) men olika tid - 10 min + 5 min.
* 4 strikt press 
* 8 SDHP (sumo-deadlift-high-pull)
* 12 frontsquat
Starka grabbar 
När vi hade provat vikterna bar vi ut alla stänger till Borggården och körde passet utomhus. Lovely!
Daniel startade klockan och vi drog igång. Av någon anledning stod vi i en ring och det var oerhört peppande att för en gångs skull se alla andra in action. Att det in emellan kom en frisk fläkt i ansiktet gjorde det hela ännu bättre. Älska syre!!
Jag lyckades göra 7 varv på 10 min och sedan 4 varv + 2 press på 5 minuter. En insats som jag är nöjd med. I den längre woden var vi tvugna att göra strikta pressar och när vi halverade tiden fick vi lov att använda kroppen i pressen. Jäklar vilken skillnad, stången blir galet mycket lättare.
Pressar och highpull är övningar som passar mig väldigt bra. Frontsquat också egentligen, men jag måste bli rörligare i axel/skulderpartiet för i nuläget får jag inte upp mina armbågar. Ett hinder som resulterar i att jag antingen håller uppe stången med armstyrka eller viker handleden väldigt mycket bakåt, en rörelse som i sin tur bidrar till smärta i handleden och problem att få ned stången från axlarna. Går det att förstå?
Sumo-deadlift-high-pull by Jossan
Bad Daniel ta lite foton med min iPhone. Utomhusbilder är så härliga - speciellt med fräscha och starka atleter. Jag ska alltid göra en massa konstiga grimaser när jag tränar så idag bjuder jag på bilder på deltagare från Crossfit Trollhättan. Enjoy!
Anki jobbar med de strikta pressarna 
Fullt fokus 
Rasmus från Uddevalla gjorde oss sällskap
Grönt är skönt =)
Välförtjänt vila efter avklarade WOD's

Inga kommentarer: