måndag 22 juli 2013

Framme!

Yeehooo!
Vi är framme i Italien och vår första anhalt - ROM! 
En klassisk längs-vägen-bensinmack-frukost startade dagen och när vi klev in i bilen 8.15 och då visade vår GPS att det var 98 mil kvar och beräknade ankomsttid (utan stopp) skulle vara klockan 17.00.

Två minuter efter start var vi uppe i 130 km/h och den farten hölls sedan resten av dagen, nästan. Victor är fortsatt trygg bakom ratten och Sofia imponerar med att vara vaken. Hon slumrade till någon timme när det blev väldigt lugna låtar i vår playlist... zzzzzz!
Några bilder tagna med iPhone "on-the-go"
Vilka underbara vyer  vi har passerat idag! Österrike är helt fantastiskt! Vi har försökt fånga det på bild men det är ungefär lika lätt som att fånga doften av mat på ett foto. Det blir liksom inte rättvist. Vägarna är av bra kvalité och det växlar mellan 2-4 filer, även uppe bland bergen. Periodvis ägnade Sofia sig åt korsord för att inte kommentera farten i de skarpa kurvorna. Birgitta, denna bit hade varit en riktig utmaning för dig, antagligen hade du trampat sönder golvet i bilen =)

Det har som sagt flutit på bra. Vi hade ett längre stopp när vi precis kommit in i Italien. En olycka längre fram på vägen bidrog till att vi fick stå still i cirka en timme. Vi passade på att sträcka på benen, äta lite svenskt lösgodis och fota. Tur att vi hade vatten kvar för det var ungefär 36 grader vid denna tidpunkt.
Stopp längs vägen - känns inte som att det gjorde såå mycket =)
Helt plötsligt var vi inne i Rom och då var det inte lika lugnt och tryggt längre. Herregud! De kör som dårar, speciellt vesporna som dyker upp lite överallt. Vår GPS kunde hitta gatan men inte rätt nummer. Detta medförde att den inte skötte guidningen helt korrekt. Inte så bra när vi inte hade en aning om vart vi skulle. På med mobilsurf och in på google maps. Där kunde vi hitta hotellet och Sofia intog en seriös roll som co-driver. 75 minuter, endast ett könsord (av Victor), några frusterade utrop och lite svett senare var vi framme vid Scheppers Hotel på Via Bogliasco 36 i Rom.
Vi är faktiskt riktigt imponerade av oss själva. Det kunde gått väldigt mycket sämre med tanke på att Victor kört typ 100 mil i ett sträck och att Rom är en galet svår stad att ta sig fram i med bil (intygades av hotellreceptionisten). Vi har hamnat mitt i centrum, korsat den mest trafikerade gatan X antal gånger och cirkulerat på en bensinmack som ligger typ några meter ifrån hotellet. Väldigt frustrerande att se prickarna på google maps precis bredvid varandra men ändå inte komma fram. Det gick inga vägar över och avfarten till hotellet var inte direkt lätt att hitta. En av gångerna när vi missade den ropade Sofia lite lätt panikartat - men för tusan, backa då, avfarten är ju tre meter bakom oss!!!!
Eller hur, Victor ignorerade detta förslag då det kan liknas med att backa in i en bisvärm. Ooooops!

Nu är vi i varje fall här och vi har fått en parkeringsplats, checkat in och fått info om ditten och datten. Vi sitter på en trevlig liten utegård och dricker ett glas vin medan vi bläddrar i Italienguiden för att se vad vi ska göra de närmaste dagarna. En sak är säker, vi kommer ta oss fram till fots eller med kollektivtrafiken - bilen, den får vila upp sig!
Semesterplanering i lummig utemiljö! 

Inga kommentarer: