tisdag 30 juli 2013

Venedig

Rapport från ytterligare en italiensk stad.
Igår kom vi alltså till Venedig. Vi hittade parkeringshuset och packade om våra väskor lite lätt eftersom vi inte visste hur långt vi skulle behöva gå. 

Upp med kartboken och bokningsbekräftelsen för att lura ut var vi skulle ta vägen. Hmmmm! Lättare sagt än gjort, de adresserna stämmer inte alltid överens. Speciellt inte stavningen! 
Vi insåg snabbt att vi skulle behöva ta oss till en annan ö med båt. Just då kändes det svårt och lite krångligt men efter dagens utforskade av staden så har vi (full) koll även på denna infrastruktur. 

Vi lyckades i varje fall köpa biljetter och ta oss ombord på linje 2 mot Guidecca. I samma stund som vi gick på blev det kolsvart och himlen öppnade sig. Och där stod vi och balanserade med väskor under ett litet tak. Vi var i en rätt liten kanal men sikten var så dålig så det kändes som att vi var mitt ute på öppet hav. När gigantiska blixtrar lös upp himlen och vågskvalpet ock sällskap av dunder undrade vi vart vi hade hamnat??

Vi klev av, loggade in på Google Maps och tog ut löpriktning mot hotellet. Stannade till under närmaste tak och där stod ett franskt par, som bodde på SAMMA hotell. Fortsatt tur för det var inte lätt att hitta... Checkade in och blev mycket nöjda med rummet. Regnet avtog och vi hann gå ut och få i oss lite mat innan gatorna stängde för kvällen . 

Väderprognosen lovar bra väder idag så vi får se.
När vi tittar ut genom fönstret ser det väldigt lovande ut :)
Bild 1: Försök att visa ovädret
Bild 2: Blöta men glada på hotellrummet
Bild 3: Utsikten från vårt fönster imorse - ser rakt ned i vattnet =)

Inga kommentarer: