lördag 3 augusti 2013

Saló

Råkade "snooza" lite imorse så vi fick snabba oss ner för att hinna äta frukost innan den stängde. Det blir inte så bra när Sofia ansvarar för väckarklockan, hon tycker att hon är sååå pigg när den ringer och stänger av den direkt. Med avsikten att gå upp men två sekunder senare har hon somnat om!!
Det är ju inte direkt långt till frukostsalen så det gick finfint.

Sedan skulle vi bara kolla vilken tid färjan gick från Rostock för att kunna planera hemresan som tyvärr närmar sig. Det finns alltså en som går 6.45 på morgonen och en som går 23.00 på kvällen. Vi har bokat in oss på den som går klockan 23.00 på måndag kväll. Det borde funka eftersom vi har som plan att checka ut härifrån ungefär klockan 08. Enligt Google Maps ska det ta 11,5 timme härifrån till Rostock och Victor känner att det är ok att köra på. Vi har ändå tre timmar tillgodo ifall det skulle bli kö eller liknande längs vägen.... kan bli spännande det här! Vi bokade i varje fall in oss eftersom det fanns dåligt med hytter kvar, kändes dumt att avvakta och kanske hamna i en sits där vi får tillbringa natten på ett golv i en korridor på färjan... Hytt får det allt bli!
Rätt ok läsmiljö
När allt detta var klart gick vi ner till stranden och där har vi haft en go dag med mycket läsning.
Enda avbrottet var egentligen lunch och när klockan närmade sig teatime och happy hour slog sig Victor ned med sin bok i skuggan och Sofia drog på sig sina nya Nikeskor (som antagligen är fejk!!!! - fan!) för att gå ut på en liten promenad och stilla träningsabstinensen som börjar komma smygande. Utanför hotellet finns en skylt som visar att det finns en liten ort i närheten som heter Saló - endast 4 km bort så den fick det bli. Vägen verkade dessutom rak så det kändes lovande.

Sagt och gjort. Sofia gick iväg och Victor läst vidare i boken om Bruce Springsteen. Det tog ungefär 90 minuter fram och tillbaka och det var en fin promenad längs Salós strand. Byn/orten var väl inte så mycket att hurra för men där fanns i varje fall en Supermarket så det fick bli ett inköp av vatten =)
Några bilder från promenaden och en på Victor som sitter kvar och läser 

Dusch och sedan mat igen. Herregud, gör vi annat än att äta här?
Sedan har vi suttit på terassen med Torbjörn och Sylvia från Åkersberga i Stockholm, 69 och 59 år gamla men hur trevliga som helst. Vi pratar resor, mat, "barnbarn", mor- och farföräldrar osv.
Återigen lyckades vi fyra stänga baren.

Trots att klockan närmar sig 01 ska vi nu äta jordgubbar och spela Yatzy. Spänningen är olidlig då det står 3-3 i matcher och har man semester så har man, då får man vara uppe sent, hihihi!

Inga kommentarer: