torsdag 1 augusti 2013

Gudomliga Gardasjön

Gardasjön är den stora sjön som ni ser till höger om Milano - vi är alltså ganska högt upp i landet.
A-markören visa var vid Gardasjön vi befinner oss ungefär. 
Vår resa och semester har tagit en ny form.
Nu bor vi på Park Hotel Casimiro i San Felize del Benaco vid Gardasjön i norra Italien. Det är Italiens största sjö och kring den finns flera stora turistresmål, vanligast verkar Sirmione vara. Vi hade tänkt att ta en utflykt dit men vi känner att det är hög tid att vila upp sig och bara insupa denna underbara plats. Vi har typ all-inclusive-tillträde. Det innebär frukostbuffé, lunchbuffé, teatime, happy hour (2 drinkar för 1) och kvällsbuffé. Det som skiljer detta upplägg åt från ett "vanligt" all-inclusive är att det "bara" är fri dryck under den tid som bufféerna serveras. Och det funkar för oss.

Igår anlände vi utan problem, checkade in på rummet, kollade till hotellområdet och stranden, käkade kvällsbuffé och tog några drinkar med utsikt över havet. Lugn och ro! Inga måsten att krypa till kojs för att orka upp till en tidig buss och entré någonstans - såå skönt och välbehövligt.

Idag har vi ätit frukost, solat, ätit lunch, solat, löst korsord, läst, badat, varit på teatime och sedan provat på två drinkar under happy hour, duschat, ätit igen och sedan suttit på terassen tillsammans med två andra svenskar. Ett äldre par från Stockholm som var hur trevliga som helst. Vi stängde baren, hihihi!

Man kan säga att denna destination skiljer sig avsevärt från våra tidigare resmål under denna tripp. Inte bättre på något sätt men annorlunda och vi gjorde rätt som lade detta sist för det är nu vi behöver vila. Det hade nog varit svårt att öka i tempo genom att börja här och trappa upp med Venedig och Florens för att avsluta i Rom. Klimatet är ljuvligt och utsikten är helt fantastisk.
Vi känner redan att vi vill tillbaka till Gardasjön. Detta hotell kan absolut funka men det verkar som att resmålen runt sjön skiljer sig väldigt mycket åt. Längst ner är kusten flack och ju högre upp man kommer desto brantare blir stränderna. Vi är ungefär i mitten just nu och redan här är bergen mäktigare - hur tusan blir det då högre upp?

Nu ska vi smörja in oss med lite after-sun. Vår hud var visst inte såå van vid flera timmar i stekande sol (som inte kändes) och vi hoppas kunna fixa ytterligare en go dag i solen imorgon.
Bjuder på ett litet fotocollage från vår torsdag! Enjoy!
Bild 1: Victor i full färd med korsord
Bild 2: Victor på teatime =)
Bild 3: Fötter på stranden
Bild 4: Utsikt från solstolen
Bild 5: Vatten är viktigt! 
PS: Det är är mitt tusende (1000!!!) inlägg i denna blogg. Första inlägget skrevs visst 19 februari 2009 och sedan dess har jag alltså varit mer eller mindre aktiv på denna sida.... ur är det möjligt, vad jag har jag delat med mig av. Kanske borde börja från början och faktiskt läsa mina egna inlägg?! Såg precis att det i första inlägget står att jag är singel och gymnasielärare - bara där är det ju två saker som förändrats!

Har ni några önskemål om fortsatta inlägg? Några kommentarer? Något jag ska ta bort eller lägga till? 
Klicka på kommentera och hjälp mig att utvecklas som bloggare =) 

Inga kommentarer: