onsdag 7 maj 2014

De senaste två månaderna... typ.



Känns som att alla mina blogginlägg börjar med samma fras... oj, vad tiden går snabbt...
Jag är hemskt ledsen men det är så det känns. Nu är det typ två månader sedan jag senast gjorde ett helt inlägg, det ligger flera påbörjade inlägg i utkast-mappen. Får se om de blir klara någon gång. 

Det är mycket bedömning på jobbet, lite kurser hit och dit, roliga besked, tråkiga besked och socialt umgänge som fått mig att prioritera annat än att sitta och skriva. Något som jag faktiskt saknat då det är en sak som får mig att må bra, det är ett sätt att ventilera - även fast jag kanske inte är jätteprivat, intim, intressant eller upprörande i mina inlägg. Det är på något sätt gött att reflektera över tillvaron. Oavsett om någon läser eller ej. Jag skriver också en blogg för TKSK men det är en annan sak. Det är informativ blogg som främst används för att spara och registrera vad vi gör på träningarna. 
Hur som helst. Två månader har gått och vi är nu inne i maj. MAJ!! 
Blev det inte precis 2014? 
Jag tycker om våren. Inte bara för att vi går mot varmare tider, ljusare dagar och allt det där. Jag tycker om våren för att den är hoppfull, man vill "börja om" och ta nya tag. Inte på ett "tvångsmässigt" sätt som det lätt blir med löften kring nyår utan det bara sker. Helt underbart. Det känns också som att det helt plötsligt är lättare att hitta på saker, att bara vara utomhus känns som mer som en aktivitet än att bara vara inomhus på något skumt sätt. Är det bara jag som tycker att dessa exempel känns olika? 
T.ex. - Vad har ni gjort idag? 
- Vi har varit ute och gått / Vi har varit ute i trädgården. 
eller 
- Vad har ni gjort idag? 
- Vi har varit inne i huset / Vi har sett på film. 

Våren är dock alltid väldigt uppbokad. Det händer mycket! 
Lite helgdagar här och var inbjuder till att umgås och hitta på saker tillsammans med andra och våren 2014 har inte varit annorlunda. Jag tänkte sammanfatta lite av mina två månader med bilder på trevligheter. Texten till "eventen" ska hållas kort. 

TJEJFEST 29 mars 2014
Lördagen den 29 mars var det tjejfest at my place. Victor fick åka hem till Mika och 22 tjejer entrade huset. Tanken med kvällen var att blanda upp goa tjejgäng och umgås med fler än de allra närmaste. 
En inbjudan hade gått ut och alla fick ta med 1-2 tjejkompisar. 
Lite indelningar blev det såklart men det är väl så det är. Man hinner inte ens träffas sina närmsta vänner så ofta som man önskar så när man väl får chansen passar man på att hänga med dem. Jag försökte mingla runt och hann utbyta något ord med alla åtminstone. Vilka goa människor det finns! 
Härligt när ett helt hus fylls med glada skratt, skvaller och go musik. 
FAHRETA, ELISABETH och ANNA N 
FAHRETA och ALMA
Vid köksbordet, provades det ringar. 
SEVIM och ANNELIE
IDA och EDINA S
SYSTRARNA: ANNELIE, JOHANNA och SOFIA 
SEVIM och EDINA S

PÅSKHELGEN 2014
I år inföll påsken vecka 16 och det var partaj i tre dagar. På torsdagen den 17 april var jag och Victor på en överaskningsfest för Victors vän och f.d. kollega som fyllde 40 år. Det blev en superlyckad kväll och vi var väl hemma strax innan 03. Jag har dock inga foton från denna kväll då jag inte är bekväm med att fota folk jag inte känner. På långfredagen var vi bjudna på grillkväll hos mamma och och pappa. En riktigt trevlig kväll med go mat och intressanta diskussioner =) Det här med att grilla är också en bonus med att våren är här. Det kan liksom inte misslyckas. Hela den grejen är trevlig. 
Inte riktigt lika sent som kvällen innan, men klockan hade åtminstone passerat midnatt när vi kom hem! 
Svärmor BARBRO och systerdotter SAGA reagerar lite olika på pappas historier. 
MAMMA BIRGITTA och ANNELIE
Sällskapsspel hör till vanligheterna när vi ses.
ANNELIE, SAGA och VICTOR. 
 Hur ska man tolka att barnen var snabbast på att rita och gissa?? 
Vad har hänt med vår kreativa förmåga? Vi får skylla på att det skulle genomföras upp och ner... 
ZACHARIAS IN ACTION.

På påskafton var det party hos Sevim och Jonas. Även här var det en härlig blandning av folk och begreppet #NO FILTER fick en ny innebörd. Underbara människor och nästan ännu mer skratt än på tjejfesten. Oavsett alkoholmängd är Sevim en underhållare av klass =) 
Värdinnan SEVIM hälsade välkommen med en skål! 
INGRID F
TEPÅSAR kan vara väldigt intressant. 
ELIN, SEVIM och JOHANNA
Strax efter midnatt kom Victor förbi. Han hade jobbat kväll och kom nykter till detta härliga gäng. 
MIKA och VICTOR

ELIN

På påskdagen var det strålande sol och jag var rastlös redan när vi vaknade. Jag och Victor tog därför en promenad ut till Överby köpcenter och där intog vi varsin ljuvlig mjukglass innan vi vi handlade lite mat till kvällen och vandrade hemåt igen. En go aktivitet och tid att diskutera saker och ting. 
Vår promenad blev registrerad av Runkeeper. Mest av intresse hur lång sträckan var tur och retur. 
Min supergoda mjukglass. Glömde fota innan jag tog toppen =) 

Veckan efter påsk kom Daniel och Karolina från Varberg hit på besök. Vi hälsade på dem i februari och redan då började vi prata om att försöka få till en träff här i Trollhättan. Vi lyckades. 
Lördagen den 26 april strålade solen och vi kunde grilla och inta maten på altanen. 
När det blev lite kyligt ute flyttade vi till Victors favoritplats - uterummet. Och där blev vi kvar! 

DANIEL (jobbar som slaktare så han fick stycka köttet)
DANIEL och KAROLINA
ELIN 1 år underhöll sig på altanen
Karlsson på taket är spännande
X antal timmar senare och Victor njuter... 

Söndagen den 27 april var det dags för god mat och härligt umgänge. Av någon konstig anledning (som ännu ingen riktigt förstår) ville Sevim bjuda på mat på O'learys. Vi försökte stå på oss men hon är envis den där bruden. Nåja, det kommer fler kvällar i sommar och då kanske vi lyckas bjuda tillbaka. 
MIKA
ANNELIE och JOCKE
SEVIM och JONAS

Det härliga vädret höll i sig en ganska lång period och som idrottslärare är det väldigt trevligt. Efter att ha harvat runt i idrottshallar i nästan ett halvår är det gött att komma ut i det fria. Den 28 maj ska alla elever i år 6-9 springa Kraftprovet som vanligt och innan dess känns det som en bra idé att låta dem träna kondition. Sagt och gjort. Den 28 april hade vi utomhusidrott med löpning i stekande sol. 
Tre goa lektioner och även fröken kände att löpningen legat på is ett tag... 
Intervallträning i trappor 
En trevlig slump att vi sedan några veckor tillbaka bestämt att vi just denna måndag skulle ha vår arbetslagskonferens på Café Gillet. Ni förstår vad snälla lärare blir när de planerar och bedömer i en sådan här miljö... underbart!! 

Det blev en arbetsvecka med lite avbrott. Slutade tidigare på onsdagen och på torsdagen var vi lediga eftersom det var 1 maj. En del har ju klämdag även den 2 maj men vi har redan haft vår del av sådana dagar på Fridaskolan så vi arbetade som vanligt. När man väl var på jobbet på fredagens så flöt allt på men när vi tillbringade torsdagkvällen hos Annelie och Jocke kändes det lite tråkigt att behöva åka hem för att orka upp och jobba. Vi blev dock kvar till midnatt så det var nog ok ändå. 
FILIPPA
ELIN
JOCKE fixar med köttet medan MIKA, DARIO och JONAS kickar boll
ELIN och FILIPPA diskuterar... 

JOHANNAS goda sallad 
Dags att äta
FILIPPA, ELINA, ANNELIE, JOCKE (ej i bild), SEVIM, JONAS, JOHANNA, DARIO, ELIN, MIKA och VICTOR. 
Fel inställning på min kamera men ett kärleken i detta ögonblick syns ändå. 
SEVIM och JONAS
JOCKE
När FILIPPA matar med chips och samtidigt får syn på en tungpiercing gäller det att snabbt stänga munnen... SOFIA, FILIPPA och ELIN. 

Vår innebär också blommor och jag har kommit på att tulpaner får mig att trivas lite extra.

En sammanfattning av flera roliga händelser. 
När jag bläddrar i kalendern inser jag att jag har så mycket mer att dela med mig av. Förhoppningsvis är jag lite mer i fas med allt för tillfället och jag tror att det kommer bli inlägg lite oftare igen. 

1 kommentar:

Catarina sa...

Hej!
Trejna är tillbaka, lite mindre träning och mer natur. Kul att du fortfarande bloggar flitigt. :-)