torsdag 1 januari 2015

Nyårsafton 2014

Godmorgon världen, godmorgon 2015! 
Det är något speciellt med att vakna upp första dagen på ett nytt år. Förutom att man kanske är lite tröttare än vanligt och kanske har något tyngre huvud än vanligt (inte för en ammande mamma) så upplever jag att åtminstone jag är lite extra hoppfull och laddad med energi. Även fast men egentligen varje dag har ett helt år framför sig känns det extra speciellt en dag som denna och jag fylls med både kraft och vilja att göra det till ett bra år. Ögnar man igenom Facebook verkar det vara många som nu hoppas på det bästa året någonsin, igen!
Mina festklädda killar
Klockan är 11.03.
Jag har precis avslutat min frukost och medan jag för över gårdagens bilder till datorn småpratar jag med Elliot som sitter i babysittern bredvid mig och låter som en bil. Ett av hans favoritljud.
I gästrummet snarkar Elin och Mika och där nere sover Victor som en stock. Vet att de alla tre vill se på Ivanhoe så har de inte vaknat när klockan närmar sig 13 får jag nog ta att väcka dem.
Så länge lägger jag ut ett par bilder och skriver några rader om vårt avslut på 2014.
Eftersom vi nu har Elliot i vårt liv och Victor skulle ha börjat jobba klockan 07 idag så sa vi tidigt att vi skulle fira lugnt och fint här hemma. En god middag, en skål på tolvslaget och sedan godnatt. Om någon/några kunde tänka sig ett sådant lugnt firande var de välkomna. Strax innan jul ville en kollega byta arbetspass med Victor och huxflux var han ledig idag. Vi höll dock fast vid att fira här hemma men med lite mer galej. Till vår glädje hakade Elin, Mika, Sevim, Jonas, Johanna & Johan på.
Party, party! 
Vackra Sevim med en något skeptisk Elliot i famnen. Kamerablixrar är konstiga!
Medan Victor jobbade fixade jag och Elliot och hela familjen var faktiskt klar när gästerna anlände  kl. 18.30. Nåja, näst intill. Jag höll på att göra rent på toaletten när Sevim, Jonas och Johan kom tre minuter före utsatt tid, hihihi. Maten hade vi beställt från Alberts så den var bara att ordna till utifrån instruktionerna. Denna lott hamnade "konstigt nog" på Victor som självklart piffade till det lite extra. Han kan inte låta bli och vi är glada att han orkar fixa så vi kan bli serverade.
Kul att typ hälften av oss som åt inte visste riktigt hur man åt en hummer... 
Varvet runt: mål, förväntningar, förhoppningar och mål 2015.
Väldigt intressant och inspirerande - hoppas att vi alla lyckas med det vi vill - stort som smått. 
Kvällen fullkomligt flög iväg och helt plötsligt var det bara 30 minuter kvar till tolvslaget. Jag passade på att amma vår supersociala son och 23.45 somnade han i gästrummet. 23.55 märkte han att det var något på gång och började prata därinne. Snabbt på med overall, mössa och strumpor så fick han också vara med och fira in tolvslaget. Han verkade dock mer fascinerad av blåsten i ansiktet än av fyrverkerierna...
Skålar in det nya året på altanen
Jag höll i ett barn istället för ett glas, väldigt trevligt det också!
Två år som gifta! Stort grattis på bröllopsdagen! 
Elliots första nyårsfirande - mys!! 
Efter tolvslaget hamnade några i uterummet och andra i köket. Elliot stensomnade och vi andra slog till på kaffe, choklad, tryfflar osv. Det slank ner utan problem trots att en tre-rätters intagits. Efter någon/några timmar var det dags för sällskapsspel och vi passade på att spela "Ryktet går", ett fantastiskt roligt spel för 4-8 deltagare. Helt klart roligare ju fler man är, att vi var åtta passade perfekt. Det är typ som viskleken men man ritar på tid... Bäddsoffa blev exempelvis kött, svårt att förklara men helt klart ett spel som bjuder på många skratt och även insikt i att bland annat jag ritar på samma sätt som när jag en gång i tiden lärde mig att använda en penna. Tragiskt men sant!
Äkta leenden? Jo, de verkade allt ha trevligt men inte så bekväma att vara med på bild.
Nyårspinglor! 
Vi fastnade i spelet och höll på så pass länge att vi hann byta platser flera gånger (för variation) samt smocka i oss flera snackspåsar. När någon började gäspa, det sluddrades lite och vi hamnade i ofas i spelat kände vi alla att det var dags att bryta upp och få några timmars sömn. Kastade ett öga på klockan och insåg att den hade passerat fyra... ojojoj! Jonas, Sevim, Johan och Johanna tackade för sig och åkte in till stan medan Victor och Mika drack upp sin öppnade öl i uterummet. Jag och Elin småpratade lite medan vi "gjorde oss iordning för natten". Elliot sov fortfarande och när jag lade mig strax efter fem var jag lite orolig över hur länge jag skulle få sova. Det hade jag inte behövt. Han sov till klockan 09, fick lite mat och somnade sedan om till 10.28. Han satt med när jag påbörjade detta inlägg men nu har han somnat i sitt babynest och verkar inte vilja ta tag i den här dagen på ett litet tag. Däremot hör jag att de andra börjar vakna till liv. Jihooo, börjar bli lite pratsjuk.
Så här kan man somna om man vill vara med på festen och liksom förneka att man är trött...
Det är tufft med högtider och vi märker att han behöver typ en hel dag med mat och sömn för att återhämta sig ! 
Jag är supernöjd med vårt avslut på 2014. Det var god mat, lugnt och skönt men framförallt väldigt trevliga människor som kom till oss. Mer än så behöver det inte vara. Extra roligt att vi "får vara med" trots att vi har en bebis. Det skulle ju lika väl kunna vara så att folk tycker det är roligare att partaja utan barn... vi tackar så mycket för en toppenkväll och känner oss riktigt taggade för att se vad 2015 har att erbjuda. För Elliots del vet vi redan på förhand att det kommer vara ett händelserikt år med allt som kommer ske i hans utveckling. Vad jag och Victor har för mål och förhoppningar på det nya året för vi ta i ett annat inlägg för nu ska jag ta hand om gästerna på vårt Bed & Breakfast =)

2 kommentarer:

Annelie sa...

God fortsättning på det nya året! Kommer bli fantastiskt att följa Elliots steg i utvecklingen. Kram

Unknown sa...

Det är så roligt att läsa bloggen du skriver, Sofia. Det känns ju lite som att vara med. Elliot har ju verkligen fattat det här med social samvaro. Bilderna är fantastiska.