onsdag 23 september 2009

Bootcamp









Onsdag innebär BOOTCAMP.
En nyhet på Älvhögsborg Plus ( gymmet där jag jobbar http://www.alvhogsborg.se/ ) som pågår under 10 veckor. Tanken med detta 90 minuter långa pass är man i grupp springer olika sträckor i olika terränger och varvar kondition med styrkeövningar av lite militärisk karaktär.

Idag hade vi lite orientering och fick välja valfri sträcka från punkt 1 till 2. Enda angivelsen vi fick var en tid: Om 9 min ska ni vara vid forngården, är ni där tidigare så springer ni en extra runda, hinner ni inte så får ni möta upp på punkt 3 och dit är det 16 min osv....

Tiden flög iväg och man tänkte inte på att man sprang eftersom man hade små delmål hela tiden. Helt plötsligt hade vi sprungit ca 1 mil och ändå tränat i stort sett alla muskler. Härligt!

Jag vet att jag har dåligt lokalsinne men det är tragiskt hur lite jag vet om min egen stad - och den är inte direkt stor! Dessa 10 veckor kommer inte bara förbättra min kondis utan även min stadskännedom, verkligen en förening av nytta och nöje! Njuter nu av en kopp varmt te och börjar redan se fram emot nästa vecka.

Har ni chansen att testa något liknande så rekommenderar jag det verkligen!

Inga kommentarer: