onsdag 6 januari 2010

Längdskidåkning

Sådär ja, då har man följt strömmen och börjat åka längdskidor.
Det har liksom aldrig varit aktuellt för mig tidigare eftersom den stackars snö som kommit tidigare år har försvunnit efter några minuter. Nu verkar det dock som att vi får njuta av denna toppenvinter ett bra tag till och då tar jag tillfället i akt och testar en ny träningsform.

Innan avfärd. Alla lager med kläder har nu satts på =)

I förmiddags följde jag med Mika och två av hans kompisar upp till Strömslund för att provåka. Har inte åkt längdskidor tidigare (förutom när vi gick på tur med Idrottslärarklassen) och jag tog mig ändå igenom 10 km. Känns mycket bra!

Eftersom vi hämtade skidorna på InterSport en timme innan vi skulle åka hann vi inte valla dem, och den klistertejp vi satte på åkte av direkt. Därför är jag extra nöjd att jag klarade av en mil. Så fort det lutade den minsta grad uppåt så åkte jag bakåt och fick liksom hänga på stavarna för att ta mig fram... De som svischade förbi fick sig säkert ett gott skratt, men det bjuder jag på.

Tommy stretchar lite efter sin rusch =)

Jag njöt av att få vara utomhus och jag hade lyckats få på mig perfekta kläder, frös inte det minsta (förrän jag stannade, då blev det kallt). Det är en harmonisk sport, om man inte jagar en speciell tid, och jag tog mig fram på lite olika sätt. Saknade rytmen/flytet i åkandet men det är väl sådant som kommer med tiden, hoppas jag.

En bild tagen efter min mil på skidor. Håret är fruset men jag är glad!

Jag ramlade endast en gång och det var när jag stod rätt upp och ner (stilla) och väntade på att två tjejer skulle åka ner för en backe. Plums, så låg jag där i en hög med världens längsta skidor åt alla håll... ruskigt svårt att ta sig upp när man är i toppen av en backe. Jag får helt enkelt inte ramla nästa gång, som jag hoppas blir snart. Jobbar torsdag och fredag och sedan är det kettlebellutbildning hela helgen så då kommer jag vara äckligt mör i kroppen. Det verkar som att tisdag blir nästa tillfälle... jag längtar =)

Blev avsläppt hos min storasyster som lämpligt nog hade bjudit upp hela familjen på soppa. Jag fick ta en varm dusch och när jag gossat lite med barnen i soffan kom resten av familjen. Vi fick en underbar tomatsoppa (snälla Annelie maila receptet, om du läser detta) och vitlöksbröd. Kunde inte sluta äta, mums. Sedan blev det en kopp te och två bitar hemma gjord cheesecake. Farligt gott det också. Kanske inte det bästa att äta mitt i veckan när man försöker bli sund, MEN jag var faktiskt värd det efter mitt första åk. Eller hur?!

När Saga väl vill pussas så får man passa på, smack!

Väl hemma satte jag mig vid datorn för att lägga in bilderna vi tog under dagen. Det var två timmar sedan och jag sitter fortfarande här. Lyckades fastna på olika hemsidor med funktionskläder för längdskidåkare... vill ha, vill ha, vill ha.

Måste försöka plugga lite nu, en studiekamrat kommer hit på plugg och frukost imorgon kl 09.00. Hur ska det gå?

3 kommentarer:

S sa...

Vad härligt det låter hörru du! Vi bor ju precis vid spåret och gissa om vi ser många gå förbi med skidorna på axlarna på väg upp mot spåret. Och själv sitter man här inne och känner sig lat som bara den... får ta tag i mitt träningsliv tror jag. Börjar nog inte med EN MIL som vissa andra :)

Ha det gott, S

Linda. sa...

Ha ha ha din lilla prylmaja... Du åker längdskidor en gång och genast är du inne på nån hemsida å kollar upp funktionskläder som du troligtvis snart kommer inse att du inte fattar hur du har kunnat leva utan....I love you girlfriend!
Ska du köpa de som finns eller kommer du designa egna som det står Pappi coolo på...Längtar tills jag är friskare i skallen så jag oxå kan få åka lite skidor!!!!! Jag vill, jag vill, jag vill....

Pappi coolo sa...

Hihihi... you really know me Linda. Jag måste verkligen ha vissa saker nu, trots att jag klarade mig fint sist jag åkte. Speciella underkläder osv. Annars går det ju bara inte.

S - ta med din syster och sätt igång med träningen. kämpa i 4 veckor och sedan kan du/ ni inte låta bli. =)