lördag 1 maj 2010

Valborgsmässoafton

En lugn men mycket trevlig Valborgsmässoafton tog rum igår. Jobbade på Älvhögsborg 7-15 och det kändes faktiskt lite skumt att inte jobba till stängning en fredag. Lyx!
Grejade lite här hemma innan min storasyster med familj hämtade mig för att åka hem till mor och far på grillfest. Mamma har fyllt år och det firade vi med årets första grillning. Tyvärr regnade det, så vi fick äta inne. Det blir inte riktigt samma sak.
Hur som helst, maten var ljuvlig. Pappa är en grillmästare (se bild) och Jojjo hade ordnat en fantastisk sallad, sås, potatisgratäng och en kolakaka med bär och grädde till efterätt. Min aptit var tillbaka och jag åt ikapp allt det jag missade under min lilla dipp på torsdagen.

Efter maten spelade vi "Helt hysteriskt" och jag var länge i ledning utan någon i närheten. Då slog alla övriga spelare ihop sig mot mig och så fort man skulle dela ut ett tvång så gav de det till mig. Ett tvång innebär att man t.ex. måste prata engelska, flaxa med armarna när man pratar, inleda varje mening med en viss fras osv. En period var det helt hysteriskt och jag missade några tvång och fick backa. Det utfärdades en hel del andra tvång och vi kom liksom ingenstans. När mamma skulle göra levande charader och demonstrera en köttbulle (se bild) vek vi oss av skratt och sedan fick vi bryta, utan en korad vinnare. Ett galet spel som var riktigt kul. Tror inte man ska vara för många och man bör nog vara nykter för att hålla ordning på allt.

Jag var hemma strax efter 01 och det var riktigt gött att krypa ner i sängen och sluta ögonen.

Inga kommentarer: