lördag 26 februari 2011

Faceraped

Faceraped var ett av de nya orden som presenterades som typiska för 2010.
Det innebär att någon annan skriver saker på din facebook, när du glömt logga ut från ditt konto. Det kanske kan vara kul nära vänner emellan men det kan också bli väldigt, väldigt fel.
Eller rent ut sagt förödande!

Jag har hört talas om några skräckexempel men nu ikväll inträffade nog det värsta någonsin.
Nakenbilder på en tjej som är några år yngre än mig ploppade upp på skärmen och i och med att bilderna kommenteras så ploppar de upp på fler och fler skärmar, det sprids oerhört snabbt. Vid första anblicken tror man att det är hennes pojkvän/kompis (jag känner dem inte) som lagt ut dem men så elak kan ingen vara och man förstår snabbt att de båda blivit utsatta för ett fruktansvärt övergrepp. Hur kan man göra så mot andra människor? Människor man antagligen inte ens känner och som inte har gjort något ont? Vad får den som gjort detta ut av det hela? Ett rus av att ha förstört tillvaron för en annan människa? Ofattbart!
Jag lider med den stackars tjejen och hoppas att facebook omedelbart raderar dessa bilder, som tyvärr redan legat upp några timmar.
Usch, usch, usch!

Vårt snabba kommunikationssamhälle är inte alltid en fördel, man får sig en tankeställare och borde nog tänka en extra gång på att logga ut på rätt sätt från olika sidor, även ifall man inte har nakenbilder på sin dator.
LOGGA UT!!

Inga kommentarer: