torsdag 17 februari 2011

Simma lugnt!

Efter mitt fjärde tillfälle på TSS vuxensim så klickade jag in mig på google och sökte efter bilder på simning. Självklart fanns det en mängd bilder på Frölander och Ahlshammar men jag känner inte riktigt igen mig själv i dem ännu. Jag fastnade istället för denna tecknade bild som i hög grad liknar mig när jag kämpar mig fram i bassängen, längd efter längd.

Mina kära elever har visat upp sin kabaré Hebeteatern idag, 3 föreställningar, en för år 7/9 och två olika för föräldrar. Grymt duktiga. Det kommer bli fler inlägg om detta när jag får tillbaka min kamera och kan publicera lite bilder. Eftersom de skötte sig så bra så kunde jag utan världens sämsta samvete överge mina kollegor den sista halvtimmen för att hinna till simkursen. Jag behöver varenda tillfälle vi har för att få ordning på mina bentag, andning och glidfaser m.m. Jag är väldigt glad att jag lyckades smita iväg för idag fick jag till bröstsimmet riktigt bra. Fick till och med hoppa upp en bana, till dem som matar på lite fler längder i följd utan tekniktips. Kul! Sedan skulle vi gå på frisimmet (crawl) och då var det inte lika kul längre.
Stick ner handen, förläng axeln, ta tag i vattnet, tryck bak och kom upp med armen igen... Låter väl inte så svårt och det går bra en eller två gånger men sedan ska man även få med benen i ett behagligt (inte hysteriskt sprattlande) tempo och därutöver ANDNING. Jag håller andan halva bassängen och sedan får jag bromsa upp och ta ett panikandetag innan jag fortsätter någon meter till. Puh! Pust! Detta kommer jag att få öva på. Dagens ursäkt fick bli att jag är stel i min nacke och därför inte kan vrida huvudet åt sidan tillräckligt för att kunna andas in, säkert!
Jag vet vad som behövs, mer övning! Jag kan inte bara gå en gång i veckan, jag borde öva minst en gång på fritiden också. Ska se om jag kan lyckas hitta en lucka någonstans.
Nu ska jag dricka lite vanligt vatten... måste få bort smaken av klor!
Godnatt!

Inga kommentarer: