tisdag 29 mars 2011

Morotsvåfflor

25 mars = våffeldagen
Jag tycker våfflor är väldigt gott men håller mig inte mätt så värst länge på de vanliga och därför har mina morotsvåfflor blivit ett bra alternativ. Antingen kan man äta dem med keso och avokado eller så gör man det lite mer som en efterrätt och smaskar till det med äpplemos eller något annat syltliknande som man tycker om.
RECEPTET!
2 ägg
2-3 dl Vichy Vatten
2 rivna morötter.
- vispa ihop lätt i en skål.

2dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
o.5 dl havregryn
2 msk vaniljsocker
lite salt
- blandas ihop i en annan skål.

Rör ner mjölblandningen i "äggsmeten" och vispa lite lätt. Smeten blir rätt tjock :)
Häll lite olja i laggen och grädda våfflorna, länge.
Servera!
Jag tycker de går jättebra att ha med sig som mellanmål dagen efter, både kalla och varma, även fast de tappar all frasighet då.

Inga kommentarer: