tisdag 21 februari 2012

STARK

Jag känner mig inte stark för fem öre men tidningen STARK Magasin som kom häromdagen är verkligen STARK. Det är en välgjord tidning med intressanta artiklar, och eftersom den kommer mer sällan än alla andra träningstidningar jag prenumerar på så längtar man verkligen efter nästa nummer. Det är inte bara jag som tycker om tidningen. När jag letade efter deras hemsida hamnade jag på www.tidningskungen.se och där hade 286 personer lämnat sin röst om tidningen och den har fått 9.4/10. Ett ruggigt bra omdöme! På samma sida kan man också läsa om syftet med tidningen och jag kopierar in den texten här: Stark Magasin är tidningen för dig som gillar att träna hårt - eller vill börja gilla det! Tankarna bakom tidningen är lika enkla som unika: det saknades helt enkelt ett magasin som fokuserade på riktig träning och på riktig mat, på helhet snarare än detaljer. Det saknades en tidning där experter inom träning, kost, idrottsskador mm kom till tals. En träningstidning riktad till alla, från de som tränar ibland till proffs. Stark Magasin ser till träning för hela livet, från barn till vuxna, och har dessutom tillgång till de största profilernas tränings- och kostupplägg.

Jag har prenumererat sedan första numret och jag kommer att fortsätta ett bra tag till. För att ni ska få en inblick i tidningen gör jag en liknande genombläddring med kommentarer som jag gjorde om Fitness Magazine för ett tag sedan. Håll tillgodo:

Omslaget: Röd text är starkt och en pigg Lars Frölander superstarka Helena Falk (boxare) förstärker titeln och rubrikerna. Man vill börja bläddra.
Ledaren: En tänkvärd ledare av chefredaktören Tomas Borgå gällande balansen mellan träning, kost och vila. Mycket bra!
Nike Fuel: Första sidan har en kort notis om Nikes nyhet som jag är lite sugen på. Priset är satt till 149 dollar så jag får nog vänta med det, elelr önska mig en i present :)
Lopp 2012: Kort beskrivning av olika lopp under året och det var såklart intressant eftersom alla som ingår i En Svensk Klassiker stod med. In i kalendern, tjoff!
Stark Forskning: En sida där Martin Brunnberg presenterar ny hälsorelaterad forskning. I detta nummer kunde man lästa intressanta rader om cravings och saltsug.
Krönikor: Jag gillar krönikor, speciellt när de handlar om träning. En om PT och en om träningstrohet som fick mig att dra på smilbanden.
Stark Profilen: En längre artikel om Lars Frölander som är på väg mot sin sjätte olympiad. Bra läsning och en inspirerande människa... men 6-10 avokado om dagen? Urk!
Kondition: Starks testperson gör ett riktigt fystest, ett sådant där med utrustning som mäter maxpuls, mjölksyratröskel och maxiamal syreupptagningsförmåga. Spännande!
Löpcoach: Ett träningsprogram på 8 veckor som ska leda till konditionsökning. Både jag & Victor blev sugna på att prova. Som vanligt kommer det bli svårt för mig med tanke på alla pass och annan träning som ska in i schemat men vi kanske gör ett försök längre fram.
Råstark: Ett stående moment i tidningen och i detta nummer gav Martin Lidberg tips på parövningar. Gäller kanske att man känner sin träningspartner för det var mycket närgånget och lyfta varandra hit och dit. Jag tycker sånt är svinkul!!
Kettlebells: För en gångs skull en bra artikel om kettlebell och det var kul att se Elna Elwin på några utav bilderna. Roligt att man som läsare också får ett par förslag på kettlebellpass.
Karl Dyall: Utöver kettlebellpass och löpprogram får man också ett crossfitliknande upplägg av Karl Dyall som ser stark och explosiv ut. Karl Dyall deltog för övrigt i en kettlebelltävling i Stockholm i helgen som var. Kul!
Boxning: Två reportage om två tuffa tjejer. Åsa Sandell och Helena Falk. Coolt!! Jag vill verkligen ta tag i kampsorten när jag läser om dessa brudar!
Kost: En del recept inom LCHQ (lågkolhydratkost för styrka) och en artikel om näringsbrister hos tränande. Här lärde jag mig mycket nytt och tidningen går lite djupare i ämnet än vad man är van vid. De presenterar också resultatet av ett test av frukostflingor som barn ofta äter. Nestlé Chokladkulor klassas som rent godis och Start (som jag skrev om för några dagar sedan) kan liknas vid krossade havrekakor.... Intressant!

Tidningen avslutas sedan med Stark Bragd som handlar om Christoffer Lindhe. En simmare som vid 17 års ålder förlorade båda benen och vänster arm i en tågolycka. Nu satsar han på medalj i paraolympiska spelen. SÅ otroligt starkt så man knappt finner ord! Och här sitter jag och klagar över att jag är förkyld och nog inte kan åka Vasaloppet!! Pinsamt!

Bra tidning - köp den - eller ännu hellre prenumerera på den!

3 kommentarer:

superSHEro sa...

Du har övertygat mig. Jag ska köpa STARK! :)

Tobbe sa...

Håller helt med! Tidningen träffar mig perfekt (dryga 30 bast, gillar att träna smart och hårt men får lite svårt att hinna med det...). Inspiration!

Lotta N sa...

Heeeej! Håller med, STARK är en mycket bra tidning! Mycket väl godkänt till dig för genomgången också, eloge för det.