söndag 11 mars 2012

Euphoria

Detta inlägg ska inte handla om låten som vann gårdagens Melodifestival, tro det eller ej. Det finns inte så mycket att säga, jag hade inte hört låtarna innan men av snack och löpsedlar så var Loreen en klar favorit och det kan jag förstå. Den var klart bäst, både när det gäller låten och framträdandet. Känner på mig att den kommer spelas på en hel del träningar runt om i Sverige framöver... om den inte redan är igång vill säga.

Detta inlägg ska handla om träning.
Min träning.
Dagens träning.
Känslan av eufori som jag upplevde när träningen äntligen kändes bra.

För några veckor sedan testade jag & Victor ett crossfitpass som vi hittade i en grymt bra app, Xfit PR. Jag kände att det verkligen var träning som passade mig och jag blev otroligt taggad till att förändra min träning och göra plats för crossfit, men då blev vi sjuka och det har inte tränats på ett bra tag (cirka 3 veckor om man räknar bort Vasaloppet).
Idag var det dags igen. På schemat stod nämligen jobb i receptionen 11-18.30 och för att känna att jag hann med något mer denna söndag så tränade jag innan jobbet. Tänkte att crossfit är tidseffektivt och gick till gymmet. Valde ett upplägg som hette ABBATE, plockade fram en kettlebell på 20kg och tog med mig den till löpbandet. Abbate innebär att man på så kort tid som möjligt ska utföra 1 varv av :
* Run 1 mile
* 21 Clean & Jerks 155lbs
* Run 1 mile
* 21 Clean & Jerks 155lbs
* Run 1 mile
Jag översatte 1 mile till 1.6km och eftersom jag är inne i kettlebell så tänkte jag direkt på Long cycle när jag läste Clean & Jerk så jag gjorde 21 LC på höger efter första löpningen och 21 LC på vänster sida efter andra löpningen. När jag skulle skriva in mitt resultat (33.53min) såg jag att de i crossfit menar frivändningar när det står clean & jerks och 155lbs är cirka 70kg. Min variant blev alltså lite lättare men med tanke på att jag vill tävla med 20kg i LC så kändes ändå mitt upplägg bra utifrån mina mål och förutsättningar. Jag tyckte det var ett otroligt roligt upplägg och jag kände mig stark och tycker nog till och med att jag såg stark ut i spegeln som var precis framför hakan på mig hela tiden.... Spegeln var bra vid LC men irriterande när man springer... man vill ju inte se hur jäkla trött man är.
När jag stoppade klockan var jag trött men jag tror att jag både kan förändra övningen och förbättra min tid nu när jag vet vad det handlar om. Vågade heller inte dra på i löpningen på grund av min förkylning + min okunskap om mig själv i löpning.
Det som kan förändras är att jag nästa gång kör 21 LC på varje arm vid båda tillfällena och att jag går upp på 24kg och det som kan förbättras är såklart tempot i övningarna, framförallt i löpningen, nu låg jag mest på 10.5km/h.

Efter en galet snabb dusch var jag fortfarande stolt och jäkligt laddad och glad över att det hade känts så bra. Jobbdagen bara flög iväg. Nu har jag kommit hem och snart är jag bjuden till Jojjo på fruktsallad och Wallander. Bra start och bra avslut = trevlig söndag och redo för en ny vecka!
Jag gillar egentligen inte sådana här, åh-nu-fotar-jag-mig-själv-i-spegeln bilder, men jag fascinerades över hur mycket jag svettades när jag stod där med mitt löpband och mitt klot... det blev nog inte så synligt på bilden... typiskt!

1 kommentar:

superSHEro sa...

jag brukar också modifiera crossfitupplägg från skivstång till kettlebell. Bra jobbat! Ska nog testa den själv nån gång!