onsdag 27 februari 2013

Tabata

Onsdagar är fortfarande min träningsfria dag och det känns faktiskt helt ok. Det rycker lite i kroppen men om man ser till att ha andra saker att göra så är det helt ok. Idag har jag till exempel målat andra lagret på en hylla som ska upp i köket, tvättat flera maskiner och rättat sjukt många nationella prov.
Till min hjälp har jag haft digilistan på P3 - varför har jag aldrig lyssnat på den tidigare! Grymt bra!

Även fast jag inte har tränat idag kan jag ju faktiskt skriva om träning och jag tänkte plita ner några ord om gårdagens crossfit. Vi hade föräldramöte på Fridaskolan så jag var osäker på om jag skulle hinna men jag lyckades!! Jiihoo! Dagen var räddad! Älskar att träna efter en fullspäckad dag!

Jag hamnade på Open gym men bestämde mig för att göra samma WOD som dem som deltagit i passet.
Dagens tema var TABATA. Lovely! För er som inte vet vad tabata är så är det en form av intervallträning där man jobbar i 20 sek och vilar i 10 sek x 8 varv. Sedan ska man väl helst göra detta i 8 set eller med 8 olika övningar (om jag förstått rätt). Det finns rätt bra info längst ner på http://tabatatraining.org/

Vår tabata bestod av:
* Pushpress 35 kg (för tjejer) 50kg (för killar) x 8
* Doubleunders x 8

Sedan fick vi vila i några minuter medan vi plockade fram och bort en del material.

Nästa tabata bestod av:
* Wallballs 6kg (för tjejer) 10 kg (för killar)
* Toes to bar

Riktigt, riktigt go träning. Man blir helt slut och ändå så försöker man då man vet att 20 sekunder inte är speciellt lång tid. Jag körde på de rekommenderade vikterna men i 4 omgångar fick jag byta ut toes to bar mot fällknivar. Det går dock bättre än innan och det är det viktigaste!

För övrigt så går jag i väntans tider...
NEJ, jag ska inte ha barn. Jag väntar, hoppas och önskar att jag ska få ett mail om att någon har hoppat utbildningen till crossfit instructor level 1. Jag missade att anmäla mig i tid (tog typ några timmar innan det var fullt) och är nu väldigt besviken. Mycket kan dock hända innan slutet av juni.
Håll tummarna för mig!

Inga kommentarer: