tisdag 26 mars 2013

Crossfit Games 13.3

Passbeskrivning; tjejer fick lov att köra med en boll på 6kg och den skulle passera en markering på 2,7 m.
Skärmavbild från http://games.crossfit.com/
Det härliga Crossfit Games fortsätter och i söndags var det dags igen.
Jag blev så besviken  när de släppte passet i torsdags - muscleups!! Va tusan, de kan väl vänta med sådana svåra övningar tills The Regionals eller The finals? Tråkigt tyckte jag och gick och muttrade.

Samtidigt som kettlebellklubben har sin träning på torsdagar är det crossfit på andra sidan väggen och jag kikade in till dem och presenterade min irritation för Daniel. Han lugnade mig med att det inte är säkert att man ens hinner så långt som till muscleups i WODEN. Hahaha, så långt hade jag inte ens tänkt! Snacka om att tro gott om sig själv eller inte ha någon uppfattning om tid.

På söndagens tävlingstillfälle var vi bara deltagare från Crossfit Trollhättan och precis som vanligt var det go stämning. Anki är fortfarande inte bra i vaden men hon var där och peppade oss med sitt härliga humör. Samma med Josefine, hon var förkyld men puschade oss andra till att prestera lite mer. TACK!
Jag skulle starta rätt sent och blev både peppad och stressad av att se de andra köra. Stressad för att det såg tungt ut och peppad för att jag blev inspirerad av deras prestationer.

Så blev det min tur och jag drog igång med wallballs. Började med 20 reps och sedan blev det typ 18 och 17 eller så. Bestämde mig för att jobba till en jämn siffra för att sedan köra på med tior hela tiden. Det funkade bra. Jag fick två no reps på grund av för lågt kast och några kommentarer om att jag borde gå djupare i benböjen. Någon gång hamnade bollen fel och då fick jag börja om även fast jag inte fixat en hel tia. Jag tycker om wallballs och även fast den självklart kändes så var det inte pest och pina/omöjligt. Sedan var det dags för doubleunders. En annan favoritövning som dock kräver lite mer nötande för att jag ska vara säker på att fixa dem varje gång. Under tävlingen spelades det väldigt hög musik och jag märkte att jag brukar vara van vid att höra hopprepet slå i marken. Det gjorde jag inte nu och jag hoppade på fel tidspunkt bra många gånger innan jag kom in i någon rytm. Blev väl som mest 20 hopp i följd men jag hann i varje fall klart på 10 min 15 sekunder.
Jag hade alltså 1 min 45 sek på mig att göra så många muscleups som möjligt. Dessvärre kan jag inte göra en enda så det blev tre taffliga försök innan jag meddelade Daniel, som var min domare, att han kunde stoppa min tid och skriva ner mitt slutgiltiga resultat som alltså blev 240 reps.

Det ser ut som att jag klättrat en del i listan, men jag är långt, långt ifrån de som presterar riktigt bra. Inte för att jag hade trott något annat och därför tycker jag bara att det är enormt kul att vara med. Att få en inblick i hur det fungerar och vad man har att vänta nästa år - då jäklar!! 
Spänningen är olidlig - vad hittar de på i 13.4!



Inga kommentarer: