onsdag 1 maj 2013

MAJ = Löpning?

April försvann - maj är här. 
Idag är det den första maj, en av kalenderns rödmarkerade dagar och arbetarrörelsens internationella högstidsdag. En dag då vi inte ska arbeta utan istället demonstrera för våra rättigheter på arbetsmarknaden. Hmmm, jag har missförstått det hela. Jag har varit ledig från mitt jobb som lärare men istället för att demonstrera har jag arbetet i receptionen på Älvhögsborg. Det är liksom en vana som sitter i, när den fasta personalen "inte får jobba" så hoppar jag rätt så ofta in.
Inte mig emot, en lärares inkomst kan alltid behöva en liten bonus, speciellt inför sommar och semester.

Våren 2013 har varit KALL och det känns som att maj har bestämt sig för att komma med värme till oss. Jag hade tunna brallor på mig när jag tog Humlan till Älvhögsborg imorse och jag frös inte ett dugg. Jippi! Det har också varit väldigt lite folk som tränat inomhus och näst intill alla de som har besökt anläggningen idag har kommenterat "det härliga vårvädret och den underbara solen". Grrrr.

Min löptur i bilder;
1. Jag är laddad för en härlig tur  2. Resultatet i min Nike Running-app
3. En uppförsbacke  4. "Löpsteget"  5. Utsikt från ryggläge på altanen under situps och stretch
För att få ta del av detta "under" snabbade jag mig hem från jobbet, bytte några ord med Victor och drog sedan på mig lite goa löparkläder och gav mig ut på en liten tur. Jag hade varken några mål gällande tid eller sträcka, syftet var istället att röra på benen som är sjukt stela samt se till att vara utomhus. Det var både tungt och lätt. Tungt för att mina ben kändes som bly och lätt för att jag tog mig an Landbergsliden (mördarbacke) och joggade upp och ned för den två gånger utan att ge upp. Med tanke på hur tunga de första stegen var trodde jag aldrig att en backe skulle funka, varken en eller två gånger. Tiden per kilometer var långsammare än någonsin och det blev bara 5 km, men hälften av dem var uppför. Väl hemma avslutade jag med lite armhävningar, situps och en lite längre stretch i solen så jag är helt klart nöjd med passet.

Gjorde ett konstaterande under min lilla tur - det är ingen idé att försöka lyssna på musik/podcast utan hörlutar till telefonen. Inte om man vill undvika att bli irriterad på att bilarna som åker förbi låter för mycket. Vi har av någon anledning lyckats slarva bort alla hörlurar vi införskaffat och jag inser nu att det får bli ett prioriterat inköp. I varje fall om jag ska lyckas vara ute och jogga då och då.
Någon som har bra tips på hörlurar? 

Som alltid när jag har varit ute och joggat så känner jag mig hoppfull och inspirerad - det är nu det händer, det är nu jag kommer fastna för löpning och bli en regelbunden löpare. Det har gått sådär tidigare men jag tror att åtminstone maj kommer att bestå av en del "löpning".
På schemat står nämligen Town-to-town, Vårruset och Butlers Triathlon.
Let's run! 

Inga kommentarer: