lördag 27 juli 2013

Florens

Efter en sockerfylld frukost packade vi in våra saker i bilen och påbörjade resan till Florens. Vår GPS ville såklart ha ut oss på den stora vägen A1 men vi konstaterade att vi kommer åka tillräckligt mycket på de stora vägarna och kollade istället upp en rutt med mindre vägar. 
Detta resulterade i en arg GPS men i övrigt en mycket trevlig resa. Vägen var nog aldrig rak! 
Blandade bilder från dagens bilfärd! 
När vi närmade oss Lago del lungo (Lungosjön) och en stad vid namn Bolsena bestämde vi oss för att inta den lunch vi köpt med oss. Vi lyckades hitta en camping precis vid vattnet och efter ett dopp slog vi oss ner på picknickfilten och hade det sjukt trevligt. Vi hann till och med lösa lite korsord!! Nice!
Fortsatte sedan längs SS2 och kom in i Siena, en plats där vi aldrig stannade till men tyckte var väldigt charmig. Det får helt enkelt bli en annan gång. Bilden längst ner till vänster är tagen i Siena.

Resan från Rom till Florens inklusive stopp (drygt 60 min) och körning på mindre vägar tog 6,5 timmar. Det kändes som en kort liten dagstur! Victor tyckte det var roliga vägar att köra på och njöt av utsikten längs vägen. Sofia vaggades till sömns lite oftare denna tur och vaknade till ibland och sa typ; mmm, jättefint eller ja, absolut.... hihihihi. Riktigt så illa var det inte men mycket sömn blev det!

Vår GPS visade oss raka vägen till hotellet utan problem. Det var väldigt mycket lättare att ta sig fram i Florens än i Rom och vägen in i staden var mirakulöst vacker. Dock fanns det ingen parkering vid vårt centrala hotell. Receptionisten gav oss tre olika förslag och vi valde det som verkade både enklast och var billigast (gratis). Bilen står därför nu parkerad på Piazzale Michelangelo med utsikt över hela Florens. Hoppas, hoppas, hoppas att ingen bryter sig in eller vandaliserar bilen. Det är ju bara två nätter så vi tror att det ska gå bra!

Hotellet, Fiorino är väldigt trevligt. Det ligger inne i en gränd och utanför finns det bara en liten skylt som visar att det existerar. Byggnaden är väldigt, väldigt gammal men det har gjort rummen så fina som det bara går. Vi har till och med ett litet kylskåp på rummet. Lyxigt värre!

Vi har strosat runt i närområdet och är helt tagna av atmosfären. SÅÅÅ lugnt, sååå trivsamt och sååå behagligt. Dessutom lyckades vi hitta en underbar restaurang, Trattoria Nella, där vi åt trerätters för 52 euro, totalt!! Victor provade kanin för första gången och njöt av varje munsbit. Jag provade faktiskt också några tuggor och det smakade ungefär som kyckling. Viktigt bara att inte tänka på vad det är man äter!! Victor var framme och pratade med kocken om såsen och köttet m.m - när vi gick därifrån trodde några andra gäster att han var matjournalist!! Gissa om han trivdes med detta, hihihi =)
En första bild på Ponte Vecchio - det blev betydligt fler med systemkameran
Vi bor verkligen tre minuter (knappt) från Ponte Vecchio, en bro från medeltiden som nu används till shopping. Mestadels är det små guldbutiker på bron men de var stängda så här sent på kvällen. Nu satt det istället folk i trappan och åt glass och lyssnade på italiensk livemusik. Därför den blivit utsedd till Florens mest romantiska plats??
Inget jättebra resultat precis! 
Väl tillbaka på hotellet har jag äntligen fått ta Victors Yatzy-oskuld. Han har aldrig spelat Yatzy innan och jag har tjatat om det hela resan. Förstår han inte vad han gått miste om? Detta trevliga spel!!!
Fotade första omgången och ni ser ju själva hur det gick!! 

Nu är det dags att ladda batterierna (både kropp och kamera) för imorgon blir det en heldag till fots igen, Florens ska utforskas! 

Inga kommentarer: