lördag 17 augusti 2013

Selma SPA

Känns som söndag idag och det beror nog på att jag har haft "helg" under torsdag och fredag då vi varit på Kickoff/20-årsjubileum med hela FridaskolanSelma SPA i Sunne. Fantastiska dagar som förenat nytta med nöje på ett exemplariskt vis.

Det hela började med en busstur från Vänersborg till Sunne och där arbetade vi en del med våra riktlinjer samt tävlade i ett music quiz på temat Sven-Ingvars. Herrejösses vad många låtar de har gjort!! Trallvänligt var det och vi trodde verkligen att vi hade vunnit det hela när vi löste "gåtan". Tyvärr hann någon annan före!
Ankomst till Selma SPA
Väl framme på Selma SPA intog vi en härlig lunch och sedan var det incheckning på rummen. Det var bara vi där! Antingen fanns det inte plats för fler gäster eller så ville de skona andra från oss, hihihi.
Resterande timmar fram till mingel och middag bestod av olika typer av aktiviteter. Vi erbjöds spinning, yoga, aerobics, bubbelpool, utegym m.m. Jag hade planerat att prova på deras utegym men när Fredrik & Kristina började prata om att gå ut och jogga en sväng så hängde jag på. Det gjorde även Jonas. Jag förstår nu hur fruktansvärt dålig jag är på löpning, jag hamnade efter de andra hela tiden och i uppförsbackarna hade jag inte en chans. Mina ben tog slut direkt och jag ville helst av allt börja gå.
Det var tur för mig att jag hade föreslagit att vi skulle stanna med jämna mellanrum och köra styrka. Där känner jag mig lite mer hemma och återhämtningen är det inte lika illa med. Totalt blev det väl 6 km jogging och 5 stopp med styrkeövningar så jag är helt klart nöjd. Det var dessutom en väckarklocka och påminnelse för mig - man blir bra på det man gör - så ta tag i löpningen för tusan!!

Uppe på utsiktsplatsen - pust, stånk, stön! 
Jag hade inga badkläder med mig så jag hann ta en lång dusch och fixa mig lite i lugn och ro. Det händer inte så ofta så det var riktigt gött. Hann till och med lyssna på lite musik och ringa Victor =)
Fick passa på att utnyttja hotelltofflorna några minuter =)
Trerätters-middag satt fint och jag hamnade vid ett bord med trevliga människor från både Uddevalla, Vänersborg och Trollhättan. Personalen imponerade med att lyckas förse oss, drygt 350 personer, med väldigt god mat ungefär samtidigt. De var dessutom duktiga på att vara "osynliga" och se till att allt flöt.

FÖRRÄTT
Mousse på Vänerlöjrom på canapé tillsammans med rödlök, citron & dill
VARMRÄTT
Tournedos och örtrostad potatis från trakten, serveras med smörslungade trädgårdsgrönsaker, hummerhollandaisesås samt rödvinssås. 
DESSERT 
Vit chokladpannacotta serverad med färska jordgubbar 

Medan desserten plockades undan hörde de första tonerna av musik och in från sidorna, upp på scenen kom coverbandet Duo Jag. Jag har sett dem förut och hade talat varmt om dem till mina kollegor. De blev inte besvikna! Vilken jädra kväll, vilket ös, vilka lärare, vilket band, vilket svettbad!! Hahaha!
Min klänning gick nästintill att vrida ur när jag kom tillbaka till hotellrummet. Träningspass nr 2 kan man säga - underbart! Ett glas vatten och sedan slocknade jag! Inga problem med sömnen här inte!


Jag & Ewa gick upp tidigt nästa morgon, vi ville slippa köa till frukosten. Smart drag. Vi var nästan själva och när vi var klara var kön LÅNG! Då kändes det gött att hinna tillbaka till rummet och fixa lite med packningen och ta det lite lugnt innan det var dags för föreläsningar. Först ut var Morgan Alling!! 
Han var grym, han blandade psykologi med humor, allvar och lyckades förmedla sitt budskap genom bra berättelser/erfarenheter som framfördes på ett imponerande vis. Vilken energi!
Ett smart drag av de som planerat vår kickoff att börja dagen med en föreläsning som denna. Tack!!
Morgan Alling under sin föreläsning 
Innan lunch och hemresa var det ytterligare en föreläsning. Den var helt ok den men blev lite platt i förhållande till Morgan Alling (som i och för sig var en väldigt annorlunda föreläsare). Vi fick i varje fall höra om vilka trender/förändringar som kan tänkas dyka upp i skolvärlden den närmaste framtiden.

Lunchen var behövlig och därefter hoppade vi in i bussarna igen. Inga lekar, inget jobb bara trevliga samtal och lite gött slumrande mot fönsterrutan till ljudet av ösregn.

Gjorde lite nytta när jag kom hem och sedan kollade jag & Victor på film. Valet föll på "Bäst före" - en film som i recensionerna fått kommentaren: Bra, om du är +55. 
Hahahaha! Lite varning på oss för vi tyckte den var helt ok och ganska mysig.

Det finns massor att planera inför elevernas skolstart men FÖRST ska jag iväg och köra lite CrossFit!

Inga kommentarer: