måndag 6 januari 2014

Första veckans träningspass

Vecka 1 2014 har passerat och idag inleds vecka 2.
Idag är det en röd dag men imorgon drar rutiner och vardagslivet igång igen.
Vårterminens schema startat på Älvhögsborg och vi smygstartar på mitt ordinarie jobb. Eleverna kommer inte till oss förrän på onsdagen.

Jag har varit ledig hela inledning av 2014 och det bidrar till att jag hinner blogga, göra ärenden, förbereda lektioner, komma ikapp med bedömning, umgås med familjen samt TRÄNA!

På nyårsdagen blev det ingen träning.
Det blev inte mycket alkohol för min del på nyårsafton men vi var uppe väldigt sent så jag var allmänt slö hela dagen. Skrev lite på ett kettlebellmaterial och hämtade bilen hos Johan & Carro.

På torsdagen däremot var Älvhögsborg öppet som vanligt och jag hade i god tid bokat mig på CrossFit. Jag tycker om doubleunders så jag såg fram emot det efter en dag framför datorskärmen.
Jag underskattade nog passet, eller så överskattade jag min egen förmåga. Det var tufft!! 
Jag fick ingen som helst rytm i min DU och jag orkade inte köra på de rekommenderade vikterna. 
I marklyft hade jag 70 kg (-15 kg), i clean 50 kg (-5 kg) och i jerk 40 kg (-2,5 kg). 
Passet tog 28.28 för mig och som vanligt är det mina pauser emellan reps och övningar som är för långa. Önskar så att jag kan bli mer effektivt och bestämd där. Pullups delade jag upp i tvåor och armhävningarna i 10-10-5-5-5-5, alla på tå.

Övar frontsquat. Det blev 80 kg på singelrepetitionerna denna gång. 
Dagen efter lyckades jag gå på lunchpasset och jag fick äntligen med mig min pulsklocka. Jag har länge varit nyfiken på hur hög min puls faktiskt är på dessa pass. På Bodycombat kan jag få den högt men inte på spinning och i löpningen har jag en låg bekvämlighetszon som jag har svårt att ta mig ur.
Dagens pass såg tungt ut, men inte lika blåsigt som det vi gjorde på torsdag kväll. Efter teknikträning i turkish getup drog jag på mig pulsklockan och ett svettband runt huvudet. Jag får så jädra mycket svett i ögonen och jag är trött på att behöva hämta papper för att torka ur den mitt en WOD.

Passet var ungefär som jag förväntat mig. Blev lite förvånad över att TGU var så jäklar tidskrävande. Jag började med 20 kg men jag blev aldrig klar så efter 10 reps i första setet bytte jag till 16 kg. Det är frustrerande när det går alldeles för långsamt. I övrigt höll jag mig till de rekommenderade vikterna och tiden blev 30.58. Jag var lite orolig för de två omgångarna som skulle göras unbroken (alltså utan att lägga ner stången) men det gick bra så jag slapp straffrepetitionerna... 
Här är min pulskurva =) 
De djupaste dalarna är helt klart TGU. Jag trodde pulsen skulle vara högre.
Ska fortsätta och se hur skillnaden visar sig vid olika typer av kombinationer. 

Under lördagen grejade vi med vårt värmesystem här hemma hela dagen så då blev det ingen träning. Jag fick dock gjort en hel del bedömning emellan varven så det var en bra dag ur det perspektivet. 
Igår var det söndag och min plan var att faktiskt ge mig ut på en liten löptur. Som vanligt blev det inte av. Denna gång skyllde jag på att jag inte visste om varmvattnet var igång ännu. Istället åkte jag med mina systrar till Älvhögsborg och gick på ett Styrkapass. Jag instruerade dessa pass förr men när jag skadade handleden gjorde jag ett uppehåll och sedan har jag inte gått tillbaka. Det lockar mig inte. 
Jag förespråkar fortfarande träningsformen för dem som har svårt att motivera sig inne i gymlokalen och/eller blir peppade av musik samt gruppkänslan. Men det här med att styrketräna i takt och att alla gör samma sak samtidigt passar inte mig längre. Jag vill utföra övningen korrekt och hinna göra i det tempot som passar mina vikter och min kropp. Det var dock kul att träna ihop med Annelie och Johanna och det var intressant att se hur min ork och styrka förändrats. 
Till största delen var den samma eller bättre men i dips mot brädan fick jag sjuk mjölksyra, i små gungande utfall värkte det i foten och när vi skulle stå och hålla stången i statiskt läge för biceps vek jag ner mig tidigt. 
Imorse var jag och Jojjo nere i boxen och körde CrossFit. Mer om det kommer i ett senare inlägg. Nu behöver jag jobba på så att jag är i fas innan vi, jag, Victor, mamma och Jojjo, ska på bio vid 18.30. 
Dessutom mullrar min mage så jag behöver nog fixa lite mat också! So long! 

Inga kommentarer: