fredag 12 juli 2013

Hemmafru på semestern?

Nu först har jag börjat känna att jag faktiskt har semester, och då är det typ 3 veckor sedan den började. Herregud, det är tur att jag har mer än fyra veckor! I och för sig har jag jobbat lite på Arena Älvhögsborg och hjälpt till på SG Interiör men ändå! Victor gick på semester igår och kanske är det även det som påverkat min känsla, rutinerna har liksom varit som vanligt eftersom han jobbat.

I eftermiddag ska vi ha kalas för Victor som blev 34 år i måndags och jag har använt lite av min lediga tid till att baka. Jag är inte speciellt duktig, har en förmåga att göra något tokigt längs vägen men tycker att det är väldigt roligt. Jag har tagit mig an vaniljdrömmar och cheesecake med Philadelphia-ost och digestivekex. Jag har inte hunnit provsmaka så vi får se vad de säger ikväll. Spännande!
Mina första vaniljdrömmar - ever!
Ingredienserna till mitt andra bakverk - cheesecake (socker saknas på bilden)
Jag har inte bara bakat.
Jag har dessutom inkräktat på Victors territorium - matlagning.
I tisdags jobbade han natt och då brukar han gå upp runt lunchtid dagen efter. Jag bestämde mig för att han skulle slippa ställa sig vid grytorna och tog saken i egna händer. Det blev en sallad med broccoli, bladspenat, avokado, cashewnötter, champinjoner och halloumi-ost. En hemmagjord vinegrette blev pricken över i:et och både jag & Victor tyckte det smakade riktigt bra. Kul!
Mumsig sallad - ännu godare dag 2
Semesterkänslan har även fått mig att plocka fram böcker som legat och väntat ett bra tag. Nu har jag ro i kroppen att försvinna bort i den litterära världen. Först ut blev Hemligheten på Mercy Close av Marian Keyes som jag fick av mina systrar när jag fyllde år i maj. Jag har läst alla böcker av Marian Keyes och tycker de är behagliga att komma igång med. Den här var ok, men inte i samma klass som de tidigare. Den påminde mer om en deckare och visst, jag ville veta om de skulle hitta den försvunna personen men jag roades inte så mycket av läsningen i övrigt.
Kanske hade jag för höga förväntningar, kanske drog jag ut på läsningen för länge (började lite smått i maj), kanske var den helt enkelt inte i min smak? Har ni läst den? Vad tyckte ni?

Jag kan inte bara äta och läsa under min semester. Den här kroppen är van vid fysisk aktivitet och jag blir väldigt lätt rastlös. Förkylningen jag drog på mig i samband med Crossfitutbildningen vill inte ge sig så det har fått bli vila i stort sett hela veckan. Urk!
Då passar det i och för sig bra med ett hus, en trädgård och fint väder. Där finns det alltid saker som man kan sysselsätta sig med. Jag har hittills mest rensat. Ogräs i buskar, mossa, gräs och maskrosor mellan stenplattor på uppfarten och en hel del längs kanterna på "vedboden". Det tar sin lilla tid men det är väldigt tillfredställande att se resultatet.
Man blir dock lite smutsig...

Vattenmelon är en saftig och god belöning =)
Jag har alltså fått avstå träning hela veckan. Åtminstone för egen del. I tisdags hade jag ett kettlebellpass för Älvhögsborgs medlemmar och igår var det träning med TKSK. Äntligen kunde vi hålla till utomhus. Jag önskar dock att jag kan vara mer aktiv på dessa träningar för att inte tappa min egen teknik och uthållighet i kettlebell helt. Om SM ska hållas i Trollhättan i höst vill man ju liksom prestera lite extra bra. Gänget kämpade på bra och vi hade en härlig timme i kvällssolen. Bjuder på två bilder och om någon blir nyfiken på mer så är det bara att kika in på http://tksk.weebly.com
Lagutmaning - lag 1 kämpar på med Thrusters
Situps i gröngräset - härlig bild tycker jag =) 

Inga kommentarer: